Buffé 1
Buffé Sida 2
Buffé Sida 3
Buffé Sida 4
Buffé Sida 5
Buffé Sida 6
Buffé Sida 7
Buffé Sida 8
Buffé Sida 9
Buffé Sida 10
Buffé Sida 11
Buffé Sida 12
Buffé Sida 13
Buffé Sida 14
Buffé Sida 15
Buffé Sida 16 Inger skrev en kokbok med lättuggat
FÖRGYLL T POTATISMO S Det är utmärkt gott att förgylla detta enkla potatismos med kryddgrönt, med medkokt selleri eller palsternacka, med ett par vitlöksklyftor, riven ost, lite grädde eller en äggula. Esteten spritsar sitt potatismos på en smord plåt och färglägger det i varm ugn någon minut. FÖ R 1- 2 PERSONE R 5 potatisar, ca 400 g en klick smör 1/2-1 dl varm mjölk salt fortsättviing från sid is polentan. Den äts i stället för en varm smörgås. Rödbetstimbalens vackra färg får det att vattnas i munnen. För den här maten kan njutas även av dem som inte har problem med tänderna. Boken Delikatesser för tandlösa blir den tredje i ordningen av kokböcker som Inger skrivit. Tidigare har hon gett ut Bennebolsmat och Gott utan gluten. Parallellt med kokboksförfattandet arbetar hon med en bok om svenska kokboksförfattarinnor, "Cajsa Warg och de andra". Här beskriver hon ett 20 - tal av våra mest kända kokboksförfattare. -Ja g har valt dem som jag tveker står för en epok, säger hon. Här kan vi bland annat läsa om Anna Maria Ruckerschöld, Gustafva Björklund och SaraCharlotta Götrich. Hon avslutar boken med intervjuer med några av dagens moderna matkvinnor: Hiram, Anna Bergenström och hennes mamma Pernilla samt AnnBritt Agnsäter. peppar eller riven muskotnöt GÖ R S Å HÄR : 1. Skala, dela och koka potatisen i lättsaltat vatten. Koka ev med 1 bit selleri eller några palsternackor. 2 . Häll av vattnet när potatisen är mjuk och ånga av det sista blöta i kastrullen. 3. Mosa potatisen med en potatisstöt, vispa sönder den med några varv med elvisp eller pressa den genom en purépress. 4. Vispa i smör och mjölk. 5.Smaksätt med tex kryddgrönt, vitlöksklyftor, riven ost. 6. Smaka av med salt och peppar eller riven muskotnöt. AUBERGINEKRÄ M ME D ELLE R UTA N CITRO N När man blir sugen på en macka men inte kan bita tar man inkråmet i en färsk långfranska och avnjuter det i munsbitar dippade i en grönsaksmousse. FÖ R 1- 2 PERSONE R 1 aubergine 1 msk olivolja 1/2 tsk salt 1 msk olivolja 1 liten vitlök 1 msk citron alt 1 msk créme fraiche salt och peppar GÖ R S Å HÄR : I .Sät t ugnen på 200°C. 2 . Dela auberginen i två halvor. Lägg dem på en plåt med skalsidan neråt. 3. Pensla dem med olivolja och strö på salt. 4. Sätt in dem i ugnen och gratinera i cirka 30 minuter. 5. Gröp ur innehållet och kör det i en mixer tillsammans med övriga ingredienser. Smaka av med salt och peppar.
Buffé Sida 17
Buffé Sida 18
Buffé Sida 19
Buffé Sida 20
Buffé Sida 21
Buffé Sida 22
Buffé Sida 23
Buffé Sida 24
Buffé Sida 25
Buffé Sida 26
Buffé Sida 27
Buffé Sida 28
Buffé Sida 29
Buffé Sida 30
Buffé Sida 31
Buffé Sida 32
Buffé Sida 33
Buffé Sida 34
Buffé Sida 35
Buffé Sida 36
Buffé Sida 37
Buffé Sida 38
Buffé Sida 39
Buffé Sida 40