Buffé 1
Buffé Sida 2
Buffé Sida 3
Buffé Sida 4
Buffé Sida 5
Buffé Sida 6
Buffé Sida 7
Buffé Sida 8
Buffé Sida 9
Buffé Sida 10
Buffé Sida 11
Buffé Sida 12
Buffé Sida 13
Buffé Sida 14
Buffé Sida 15
Buffé Sida 16
Buffé Sida 17
Buffé Sida 18
Buffé Sida 19
Buffé Sida 20
Buffé Sida 21
Buffé Sida 22
Buffé Sida 23
Buffé Sida 24
Buffé Sida 25
Buffé Sida 26
Buffé Sida 27
Buffé Sida 28
Buffé Sida 29
Buffé Sida 30
Buffé Sida 31
Buffé Sida 32
Buffé Sida 33 Smakfulla plättar med potatis , baco
n & persilja Potatis är en användbar knöl som kan varieras i det oändliga, tex kan den mosas. Potatismos kan serveras som det är eller smaksättas, det kan också "bindas" med äggulor och formas till plättar, spritsade toppar eller avlånga kroketter. Dessa kan stekas, friteras eller gratineras. Den här gången visar Stefan hur man gör potatisplättar. Enkelt och lättlagat, men de måste planeras. Plättarna har fått smak av bacon och persilja. Ingredienserna till en halv sats del 1 7 Spritsa moset till en rulle. Kyl den. Dela och platta ut små plättar. Stek dem. POTATIS PLATTAR MED BACON & PERSILJA Passar som tillbehör till kokt och stekt fisk, kyckling och annat vitt kött. De är också väldigt goda att bara äta tillsammans med rårörda lingon. FÖ R 4 PERSONE R 1 kg skalad potatis (ca 1,2 kg oskalad) 4 äggulor eller 2 ägg 1 paket bacon, ca 140 g 1/2 dl finskuren persilja 2-3 krm salt 1 krm svartpeppar potatismjöl till panering olivolja till stekning GÖ R S Å HÄR : I .Koka potatisen mjuk. Häll av vattnet. 2 . Pressa potatisen. Rör ner a v ton y wallin recept : stefa n torstensso n foto : pep e nilsso n äggulorna så att de "binder" moset. 3. Klipp eller strimla baconet fint. Fräs det i stekpanna. 4 . Rör ner bacon, persilja, salt och peppar i moset. 5. Skeda ner moset i en spritspåse (utan tyll), eller gör en strut av smörpapper och vrid om änden. 6. Spritsa en 5 cm tjock "korv" på ett smörpapper. Rulla ihop smörpappret och lägg i kylen. 7. Efter ca 5 timmar har moset stelnat så att det lätt kan skäras i skivor som är 2-3 cm tjocka. Det ska bli 16 skivor. 8. Tryck ut skivorna lätt med handflatan till runda plättar. 9. Vänd plättarna i potatismjöl och stek dem sedan i olivolja.
Buffé Sida 34
Buffé Sida 35
Buffé Sida 36
Buffé Sida 37
Buffé Sida 38
Buffé Sida 39
Buffé Sida 40