Buffé 1
Buffé Sida 2
Buffé Sida 3 Buffés receptregister: www. ica. far
vi locka med.. ©Trender. Kundernas köpvanor förändras, och butikerna med dem. I ett avseende går utvecklingen precis så som konsumentprognoserna förutsatt: Inköpsmönstren blir mer olika, men det är oftast samma personer alltsom handlar vid olika tillfällen. Tre aktuella trender på dagligvarusidan är tydliga: •Stormarknader ökar, dvs man handlar med bil och vill ha allt under ett tak. • Lågprisbutiker ökar. •Matbutiker i superklass med stort inslag av färdigmat kommer alltmer. Som s i å många andra sammanhang är utvecklingstrenderna motsägande. Vi är på väg mot allt större variation i butikerna. Samtidigt behöver vi samordna de olika butikstyperna så att de kan drivas effektivt. Det passar oss inom ICA. Mångfald och samverkan har varit och förbli vår styrka. Och anpassning till kun)lir dernas behov fortsätter att vara det viktigaste kännetecknet för framgångsrika butiker. Roland Fahlin Koncernchef ICA i skölj grönsakerna I Buffé nr 9/98 fanns en annons som uppmanade konsumenter att sluta skölja grönsaker. Vi beklagar denna felaktighet. Trots att grönsakerna som annonserades är ekologiska, och att de därmed har odlats på marker som inte har besprutats med bekämpningsmedel eller konstgödsel, ska grönsaker alltid sköljas av hygieniska skäl. ring eller skriv Redaktion: 08-728230 0 Adress: Buffé. Box 6630 , 1 1 38 4 Stockholm E-post: buffe@publ.ica.se Annons: 021 -1 9400 0 Adress: Stora gatan 41 , 721 85 Västerås ICA Kundkort: 033-474790 Övriga frågor: 020-833333 (vardagar 9-16 ) ICAs hemsida: www.ica.se Chefredaktör: Tony Wallin Ansvarig utgivare: Svante Nilsson Red.sekreterare: Anna Gidgård Red.assistent: Richard Carlsson Annons: Glenn Braun 021 -1 9 42 56, Peter Bogren 021 -19 41 14. Redaktionsråd: Maria Andersson, Stefan Gideskog, Anders Hallgren, Lisbeth Kohls, Torbjörn Norberg, Nina Tarukoski, Jörgen Wennberg. Repro: Scannrepro AB Tryckeri: Tryckcentra AB Auberginekräm med eller utan citron • 16 Bakad potatis med tonfiskröra »13 Bondsoppa med smakrik korv • 24 Falukorv med Bocuse makaronigratäng • 25 Fest med marinerad falukorv & grönsaker • 26 Fina fisken • 34 Finsk-ryskt syrligt rågbröd av surdeg • 31 Frukostkorv med tomatgrädde • 24 Förgyllt potatismos • 16 Grekisk fruktsallad med mandelyoghurt »18 Grönsakspanna med ägg • 34 Januarisoppa • 34 Kokosöverbakade clementiner • 20 Korv- och räkspett med hett kryddris • 25 Krämig tagliatelle • 6 Kycklingtagine med citron och oliver • 20 Lammsnäckor med klyftpotatis • 7 Ljummen korv- och potatissallad • 26 Lunchmacka för fattiga gourmeter • 39 Mandelbiskviglass • 18 Noisetter i rosépepparsås med couscous • 9 Oxrulader i senapssås med snabbpotatis • 8 Pasta med aubergine & zucchini • 34 Pasta med tomat- och morotssås • 12 Polenta med gorgonzola • 17 Potatisplättar med bacon & persilja • 33 Rödbetstimbal med pepparrotskeso • 17 Skaldjursrisotto • 34 Snabbwok med sötsur sås • 7 Tyskt fullkornsbröd • 30 Vasas skeppsskorpor »18 Wokade grönsaker med snabbnudlar • 11 Ädelostfyllda börsar med olivpasta • 5 m Detta är Buffés introduktionssida till januarinumret 1999, hoppas det ska smaka! *~T"™! • • • Pannfärdig t • 5 Billiga burkar • 11 Mat för tandlösa • 15 Annas curry • 18 Lördagsgod gryta • 20 Älskade korvar • 23 Hedhs bageri • 29 Stefans enkla • 33 Billiga veckan • 34 Lisbeths krönika • 36 Lunchmacka n • 39 5 • PANNFARDIG snabbmat kryssetvinnare Vinnare i Buffékrysset (nov -98): 1 :a pris: Erik Lagergren, Hässelby. 2-3:e pris: Eva Larsson, Stockholm. Margareta Johansson, Färjestaden. 4- 1 0:e pris: Anna-Greta Burman, Arvika. Mai-Louise Willner, Åsensbruk. Britt Bragert, Skövde. Anna Lien, Gävle. Yvonne Löfgren, Rimbo. Cathrin Ahlström, Malmö. Maj-Britt Alhrén, Lerum. »Planering! Fester i all ära. Men många gånger är det planeringen och fixandet inför festen som är det skojigaste av allt. I alla fall om man är några stycken. Kanske ett lunchmöte med gemensam shopping. Eller varför inte en planeringsfest! Nu är det många som har en jätteplanering framför sig. Milleniumfesten måste ju bli något alldeles extra. Times square lär bli proppfyllt, liksom Kungsan och Avenyn och Lilla torget. Och alla restauranger som kan erbjuda bra utsikt och häftigt fyrverkeri. Själv har jag inte lyckats hitta på något spännande nyårsprojekt. Kanske jag skulle ta och ringa Hasse och Stefan och föreslå en planeringsfest? Har du några bra och/eller galna idéer inför milleniumskiftet så skriv gärna en rad och berätta. Vi är nog ganska många som behöver lite hjälp. Det kan bli mycket skoj innan det är dags för nyårsskumpan... Och apropå den så är det lika bra att lagra redan nu - den lär inte bli billigare. Jan Samuelsons tips: André Clouet (nr 7327) som endast kostar 149 kr tål att upprepas. En dyrare skumpa som känns rätt är: BFC Millennium (nr 87300, 189 kr). Den lär dessutom bli bättre med lite lagring. Tony Wallin, chefredaktör Buffé
Buffé Sida 4
Buffé Sida 5
Buffé Sida 6
Buffé Sida 7
Buffé Sida 8
Buffé Sida 9
Buffé Sida 10
Buffé Sida 11
Buffé Sida 12
Buffé Sida 13
Buffé Sida 14
Buffé Sida 15
Buffé Sida 16
Buffé Sida 17
Buffé Sida 18
Buffé Sida 19
Buffé Sida 20
Buffé Sida 21
Buffé Sida 22
Buffé Sida 23
Buffé Sida 24
Buffé Sida 25
Buffé Sida 26
Buffé Sida 27
Buffé Sida 28
Buffé Sida 29
Buffé Sida 30
Buffé Sida 31
Buffé Sida 32
Buffé Sida 33
Buffé Sida 34
Buffé Sida 35
Buffé Sida 36
Buffé Sida 37
Buffé Sida 38
Buffé Sida 39
Buffé Sida 40