Loading...
Buffé 1
Buffé Sida 2
Buffé Sida 3
Buffé Sida 4
Buffé Sida 5
Buffé Sida 6
Buffé Sida 7
Buffé Sida 8
Buffé Sida 9
Buffé Sida 10
Buffé Sida 11
Buffé Sida 12
Buffé Sida 13
Buffé Sida 14
Buffé Sida 15
Buffé Sida 16
Buffé Sida 17 % mm l 2 PERSONE R M$ RÖDBETSTIMBAL
MED PEPPARROTSKESO FÖ R 3 rödbetor, ca 200 g 1 ägg 1/2 dl créme fraiche salt och peppar PEPPARROTSKESO : 125 gr keso ca 1 msk riven pepparrot GÖ R S Å HÄR : I .Sät t ugnen på 175°C. 2 . Skala och kör rödbetorna i mixern. 3. Häll i ägget och créme fraichen och smaka av med salt och peppar, gärna svartpeppar. Buffé I/I999 4 . Smöra 2 portionsformar och häll i smeten. 5. Grädda i 30-35 minuter mitt i ugnen. Vill man ha en slätare struktur/konsistens så gräddar man timbalerna i ett vattenbad. 6. Blanda keso och pepparrot till önskad styrka. 7. Stjälp upp timbalerna på tallrikar och servera med pepparrotskeson. Vattenbad betyder att formarna ställs i en långpanna med en bottenskyla vatten. Det ger en "mjukare" värme. Timbalen får en slätare struktur. POLENTA MED G0RG0NZ0LA Det här äter man i stället för en varm smörgås. Man kan också steka sina polentaskivor ljust bruna och äta dem med riven parmesan och smält smör. FÖ R 1- 2 PERSONE R 1 dl majsmannagryn eller grovt majsmjöl 4 dl mjölk 1 krm salt 25 g smör 50 g gorgonzola GÖ R S Å HÄR : I .Sät t ugnen på 250°. 2 . Koka upp mjölken. Minska värmen (polentan ska bara sjuda) och häll i majsmjölet under omrörning. Låt gröten tjockna, glöm inte att röra! Salta. 3. Efter 10 minuter är det dags att röra ner smöret och lyfta grytan av plattan. Vill man kunna skiva polentan för senare behov, stjälper man upp den i en oljad form och plattar till den. 4 . Ta ut tjocka plättar med ett runt mått eller glas, lägg dem på en smord plåt och gör en fördjupning i mitten och fyll med gorgonzola. 5. Sätt in plättarna i ugnen och gratinera tills osten bubblar. 17
Buffé Sida 18
Buffé Sida 19
Buffé Sida 20
Buffé Sida 21
Buffé Sida 22
Buffé Sida 23
Buffé Sida 24
Buffé Sida 25
Buffé Sida 26
Buffé Sida 27
Buffé Sida 28
Buffé Sida 29
Buffé Sida 30
Buffé Sida 31
Buffé Sida 32
Buffé Sida 33
Buffé Sida 34
Buffé Sida 35
Buffé Sida 36
Buffé Sida 37
Buffé Sida 38
Buffé Sida 39
Buffé Sida 40