Buffé 1
Buffé Sida 2
Buffé Sida 3
Buffé Sida 4
Buffé Sida 5
Buffé Sida 6
Buffé Sida 7 minuts SNABBWOK MED SÖTSUR SÅS FÖ R 4
PERSONE R 2 dl ris olja att woka i 500 g färdigmarinerad "wok" av nötkött 1 burk wokgrönsaker 1 liten burk ananasbitar 1 burk eller flaska sötsur sås GÖ R S Å HÄR : "I.Koka upp vattnet till riset. Lägg i riset och koka 20 minuter. 2 . Hetta upp olja i wok eller stekpanna. Woka köttet i ca 4 minuter, lite i taget, och lägg åt sidan. 3. Woka grönsakerna och blanda med köttet. Rör ner ananasbitarna. Servera woken i pannan, riset för sig och såsen i separat skål. tips: Wokgrönsaker i färdig blandning finns både färska, på burk och djupfrysta. snabbwok: Använd lövbiff eller strimlad nötbog. Strimla tunt med vass kniv. Till 500 g kött behövs 1 msk neutral olja, 1 msk sesamolja, 1 pressad vitlöksklyfta, 1/2 grovhackad gul lök, 1 tsk brun farin, 1 tsk salt och 1 tsk tomatpuré. Häll i en plastpåse och lägg i kylen. Marinera över natten. Vänd då och då. Att tänka på när du köper pannfärdigt: •Var noga med att bära hem maten från affären utan att det tar alltför lång tid. LAMMSNÄCKOR MED KLYFTPOTATIS& TOMATSÅS FÖ R 4 PERSONE R 4 lammsnäckor matfett att smörja plåten med 1/2 paket djupfrysta potatisklyftor ä ca 800 g vatten eller vin 1/2 kött- eller svampbuljongtärning 1 burk färdig tomatsås, ca 300 g GÖ R S Å HÄR : I .Sät t ugnen på 225°C. 2 . Smörj en plåt och häll på potatisklyftorna. Ugnsstek dem i 20 minuter. 3. Bryn snäckorna i ca 4 minuter och häll sedan på lite vatten lammsnäckor: Använd urbenad lammbringa. Gnid in bringan med vitpeppar. Skär fetaost i tunna skivor och lägg på. Skiva urkärnade svarta oliver och lägg på. Krydda med färska eller torkade örter. Rulla tätt till en fast rulle. Skär i skivor och fäst med tandpetare. eller vin. Smula ner buljongtärningen. Låt snäckorna bräsera i 10 minuter, tills köttet är mört. 4 . Värm tomatsåsen. Servera snäckorna på varma tallrikar och bjud sås och klyftpotatis till. •Använd pannfärdiga rätter så snabbt som möjligt. Låt dem inte ligga i kylskåpet i flera dagar. • Strimlat och marinerat kött, och kött med olika fyllningar, har kortare hållbarhetstid än större, hela köttbitar. tips: Snäckor av olika slag finns av både nötkött, fläskkött och lammkött med olika fyllningar. •
Buffé Sida 8
Buffé Sida 9
Buffé Sida 10
Buffé Sida 11
Buffé Sida 12
Buffé Sida 13
Buffé Sida 14
Buffé Sida 15
Buffé Sida 16
Buffé Sida 17
Buffé Sida 18
Buffé Sida 19
Buffé Sida 20
Buffé Sida 21
Buffé Sida 22
Buffé Sida 23
Buffé Sida 24
Buffé Sida 25
Buffé Sida 26
Buffé Sida 27
Buffé Sida 28
Buffé Sida 29
Buffé Sida 30
Buffé Sida 31
Buffé Sida 32
Buffé Sida 33
Buffé Sida 34
Buffé Sida 35
Buffé Sida 36
Buffé Sida 37
Buffé Sida 38
Buffé Sida 39
Buffé Sida 40