Buffé 1
Buffé Sida 2
Buffé Sida 3
Buffé Sida 4
Buffé Sida 5
Buffé Sida 6
Buffé Sida 7
Buffé Sida 8
Buffé Sida 9
Buffé Sida 10
Buffé Sida 11
Buffé Sida 12
Buffé Sida 13
Buffé Sida 14
Buffé Sida 15
Buffé Sida 16
Buffé Sida 17
Buffé Sida 18
Buffé Sida 19
Buffé Sida 20
Buffé Sida 21
Buffé Sida 22
Buffé Sida 23
Buffé Sida 24
Buffé Sida 25
Buffé Sida 26
Buffé Sida 27
Buffé Sida 28
Buffé Sida 29
Buffé Sida 30
Buffé Sida 31
Buffé Sida 32
Buffé Sida 33
Buffé Sida 34 MÅNDAG: Grönsakspanna med ägg (4 pon
) Börja med att koka 4 ägg i ca 8 minuter. Skölj och strimla 1 purjolök. Skala och tärna 2 morötter och 1 bit rotselleri, ca 20 0 g. Strimla 1 paket bacon, ca 14 0 g, ner i stekpannan. Fräs baconet knaprigt. Tillsätt allt det gröna och fräs på medelvärme tills grönsakerna är mjuka. Tillsätt 2 msk kapris och 2 msk vinäger. Salta och peppra. Skala äggen och skär i halvor. Lägg dem i pannan. Servera med bröd och blandad grönsallad, gärna med solrosskott. TISDAG: Pasta med aubergine & zucchini (4 pon) Koka 30 0 g pasta enligt förpackningens anvisning. Låt pastan rinna av. Skölj och tärna i aubergine och 1 zucchini. Skala och hacka i rödlök. Fräs det gröna i 1- 2 msk olja. Tärna 1- 2 bifftomater. Lägg dem i pannan. Pressa i 1- 2 vitlöksklyftor. Låt småkoka i ca 5 minuter. Smaka av med salt, peppar och 1- 2 tsk torkad basilika eller 1 msk färsk finhackad basilika. Vänd ner pastan i grönsaksröran. Servera med riven ost, gärna parmesan. ONSDAG: Fina fisken (4 port ) Lägg ca 40 0 g fiskfilé av valfri sort i en lätt smord ugnssäker form. Salta och peppra med 1/2 tsk salt och 1/2 tsk citronpeppar. Mixa i matberedare 2 skivor vitt bröd till ett smul. Blanda med rivet skal av 1 citron, 1 dl hackad persilja, 2 msk hackad gräslök och 2 dl riven ost. Fördela blandningen över fisken. Klicka på 1- 2 msk smör eller margarin. Gratinera fisken 15-2 0 minuter i ugnen i 225°C . Servera med potatismos, citronklvftor och sallad. Januarisoppa (4 pon) Skala 3- 4 potatisar och skär i bitar. Skala och hacka 2 gula lökar. Skölj, kärna ur och strimla i gul och i röd paprika. Fräs allt det gröna i 2 msk olja i en gryta stor nog för soppkök. Tillsätt 1/2 liter vatten och 2 grönsaksbuljongtärningar, 2 lagerblad, 1 tsk rosmarin, 1 msk paprikapulver och 1 burk krossade tomater (400-50 0 g). Låt soppan koka i ca 10 minuter. Häll spadet av 1 burk kidneybönor, ca 40 0 g. Tillsätt dessa och låt koka i ca 5 minuter. Smaka av med salt, peppar och hackad persilja. En rejäl skiva lantbröd till och middagen är fulländad. FREDAG: Skaldjursrisotto (4 port) Skala och finhacka i liten lök. Kärna ur och skiva i röd chilifrukt tunt. Tärna i bit syltad ingefära. Hetta upp i msk olja i en gryta. Fräs lök, ingefära och chili några minuter i oljan. Tillsätt 3 dl vildrisblandning och låt det bli glansigt. Tillsätt 6 dl vatten och 1/2 tsk salt. Låt koka i 2 0 minuter. Skala 50 0 g räkor och låt 1 burk musslor (225 g) rinna av. Blanda ner räkor och musslor i riset. Servera risotton med chilisås och/eller tabascosås samt baguette. 34 Buffé I/I999
Buffé Sida 35
Buffé Sida 36
Buffé Sida 37
Buffé Sida 38
Buffé Sida 39
Buffé Sida 40