Buffé 1
Buffé Sida 2
Buffé Sida 3
Buffé Sida 4
Buffé Sida 5
Buffé Sida 6
Buffé Sida 7
Buffé Sida 8
Buffé Sida 9
Buffé Sida 10
Buffé Sida 11
Buffé Sida 12
Buffé Sida 13
Buffé Sida 14
Buffé Sida 15
Buffé Sida 16
Buffé Sida 17
Buffé Sida 18
Buffé Sida 19
Buffé Sida 20
Buffé Sida 21
Buffé Sida 22
Buffé Sida 23
Buffé Sida 24
Buffé Sida 25
Buffé Sida 26 LJUMMEN KORVQCH POTATISSALLAD En skv
ätt vin sätter smak på den varma potatisen. Välj korv efter smak - små starka peperoni ger extra krydda. FÖ R 3- 4 PERSONE R 10-12 potatisar 1 dl torrt vitt vin ca 300 g peperoni eller annan korv hackad gräslök eller rödlök DRESSING : 4 msk olja 1 msk vatten salt, svartpeppar FEST MED MARINERAD FALUKORV & GRÖNSAKER Varför inte? I Lyon smakade vi en marinerad korv som mycket liknade vår svenska falu. Välj mager köttrik korv och bjud goda råkostsallader, rädisor och bröd till. Billigt och lätt när kassan är skral och köket begränsat. FÖ R 8 PERSONE R 1 kg mager falukorv 1 liten purjolök MARINAD : 1 dl majs- eller solrosolja 1/2 dl torrt vitt vin 1 vitlöksklyfta 1-2 tsk ljus dijonsenap salt grovmalen svartpeppar lite kajennpeppar GÖ R S Å HÄR : 1 . Dra skinnet av korven och skär den i tunna skivor. Lägg upp dem på fat. Finstrimla purjon och strö över. 2 . Blanda marinaden efter eget tycke. Vitlöken kan pressas eller hackas, vilket ger olika smak, mängden kajenn och senap kan varieras. 3. Slå marinaden över korven och låt den dra i ca 30 minuter i kylen. Servera med något eller några av grönsakstillbehören. Röd betssallad Skala och riv 4-5 rödbetor. Kokta, kalla rödbetor kan också användas. Blanda en dressing av 4 msk olja, 1 msk pressad citron, salt och svartpeppar och slå över. Vänd ner en ask finklippt kryddkrasse. Morotssallad Råriv 8 små morötter och blanda med en stor hackad rödlök. Gör samma dressing som till rödbetorna och slå över salladen. OLIVBRÖD TIL L 2 STYCKE N 50 g färsk jäst 5 dl ljummet vatten 2 msk olja 2-3 tsk salt 250 g keso 5 dl grahamsmjöl 11-12 dl bakvetemjöl 100 g svarta oliver GÖ R S Å HÄR : I.Sätt ugnen på 225°C. 2 . Smula jästen i en degbunke. Rör ut den med vattnet och tillsätt övriga ingredienser. Ta sist i så mycket vetemjöl att degen släpper bunken utan att kladda. 3. Arbeta degen kraftigt 5 minuter och jäs den i bunken i ca 30 1-2 tsk ljus dijonsenap GÖ R S Å HÄR : I.Koka potatisen mjuk med skalen på. 2 . Skala och skär potatisen i klyftor. Lägg i en stor skål. 3. Slå på vinet och låt potatisen dra under lock medan resten görs. 4 . Blanda hackad gräslök/rödlök i dressingen. Stek korven. 5. Blanda lök och korv med potatisen. Slå på dressingen och servera rätten varm eller ljummen. minuter. 4 . Hacka oliverna grovt och låt dem rinna av. 5. Knåda degen kraftigt på lätt mjölat underlag. Dela den och kavla ut en halva i taget till en avlång platta. Fördela hälften av oliverna över och rulla ihop degen löst från båda långsidorna. Tryck ihop lätt på mitten. Pudra lite mjöl över och skåra ev ett rutmönster med vass kniv. 6. Lägg bröden på bakplåtspapper på en plåt. Jäs i ca 20 minuter på plåten. 7. Grädda strax under mitten i ugnen i 30-35 minuter eller tills bröden känns klara. Låt dem svalna på galler. Selleri i remoulade Skala och riv en hel rotselleri. Blanda med 1 dl finhackad persilja och 1 pressad vitlöksklyfta. Blanda 2 dl matlagningsyoghurt med 1 tsk dijonsenap, salt och lite svartpeppar. Vänd ner det i sellerin.
Buffé Sida 27
Buffé Sida 28
Buffé Sida 29
Buffé Sida 30
Buffé Sida 31
Buffé Sida 32
Buffé Sida 33
Buffé Sida 34
Buffé Sida 35
Buffé Sida 36
Buffé Sida 37
Buffé Sida 38
Buffé Sida 39
Buffé Sida 40