Buffé 1
Buffé Sida 2
Buffé Sida 3
Buffé Sida 4
Buffé Sida 5
Buffé Sida 6
Buffé Sida 7
Buffé Sida 8
Buffé Sida 9
Buffé Sida 10
Buffé Sida 11
Buffé Sida 12
Buffé Sida 13
Buffé Sida 14
Buffé Sida 15
Buffé Sida 16
Buffé Sida 17
Buffé Sida 18
Buffé Sida 19
Buffé Sida 20
Buffé Sida 21
Buffé Sida 22
Buffé Sida 23 Korvdiskens utbud visar klart att ko
rv är storsäljare. Här finns mager och vanlig falukorv, isterband och frukostkorv, vanlig prinskorv och mer kryddiga pepperoni. Bratwurst, chorizo och kolbåsz är alla ganska starkt kryddade medan salsiccia med smak av pesto är något mildare. Ölkorv är en smal, köttrik korv i olika kryddsmaker som även passar att smaksätta rätter, liksom klassikern kabanossen. Och fin wienerkorv - en ädling för varmkorvens konnässörer. som gå r hem biand både stor a & små Någon statusrät t är det inte, me n likafullt är korven middagsfavoriten numme r ett ho s mång a familjer. Utbude t i korvdisken ökar, sorterna blir allt fler oc h det är lätt att ge ny sma k åt gamla recept. Den må vara föraktad av både gourmeter och näringsexperter - korven förblir ändå en del av den svenska folksjälen. Vanlig hederlig falukorv eller en varm korv med bröd utanför kiosken på torget en fredagskväll. Jäktade småbarnsföräldrar vet att en korvmiddag alltid går hem. Inköpet går snabbt och gräver inga stora hål i hushållskassan. Svenska folket älskar korv - min egen last är syrliga isterband serverade med lätt stuvad potatis. En ursvensk läckerhet som hotas till sin existens av att den största producenten fått för sig att minska på syrligheten. Gillar man isterband vill man ha dem syrliga; nya marknader skaffar man sig inte genom att minska på personligheten - tvärtom. Ett bra exempel på detta är nya korvar som chorizo, bratwurst, salsiccia och kolbåsz, som alla hittar sina köpare trots både styrka och smak. Mest svensk, och mest förtalad, är falukorven. Men rätt gjord är falukorven jättegod. Balansen mellan kött, fett och kryddor och inte minst hur den rökts är avgörande för resultatet. Det finns lokala tillverkare som har kö på korvringarna, och där utflyttade ortsbor hamstrar korv vid besök på hemorten. Råa falukorvskivor på knäckemacka i ryggsäcken må vara nostalgi, men det är ett smakligt minne. •
Buffé Sida 24
Buffé Sida 25
Buffé Sida 26
Buffé Sida 27
Buffé Sida 28
Buffé Sida 29
Buffé Sida 30
Buffé Sida 31
Buffé Sida 32
Buffé Sida 33
Buffé Sida 34
Buffé Sida 35
Buffé Sida 36
Buffé Sida 37
Buffé Sida 38
Buffé Sida 39
Buffé Sida 40