Buffé 1
Buffé Sida 2
Buffé Sida 3
Buffé Sida 4
Buffé Sida 5
Buffé Sida 6
Buffé Sida 7
Buffé Sida 8
Buffé Sida 9
Buffé Sida 10
Buffé Sida 11
Buffé Sida 12
Buffé Sida 13
Buffé Sida 14
Buffé Sida 15
Buffé Sida 16
Buffé Sida 17
Buffé Sida 18
Buffé Sida 19
Buffé Sida 20
Buffé Sida 21
Buffé Sida 22
Buffé Sida 23
Buffé Sida 24
Buffé Sida 25
Buffé Sida 26
Buffé Sida 27
Buffé Sida 28
Buffé Sida 29
Buffé Sida 30
Buffé Sida 31
Buffé Sida 32
Buffé Sida 33
Buffé Sida 34
Buffé Sida 35
Buffé Sida 36
Buffé Sida 37
Buffé Sida 38
Buffé Sida 39 för fattiga gourmete r En go d oc h
billig lunch tacka r ma n inte nej till så här års. Snabba , smakrik a bröd me d saftig fyllning är snällt mo t kassan . Gör en sats o m tolv bröd oc h frys in några till senare tillfällen - d å de ka n bli riktig snabbmat . FYLLDA LUNCHBRÖD Fyllningen kan varieras efter vad som finns hemma - det här är en saftig och god kombination. Purjo, gul lök eller svarta oliver blir också gott, men ost behövs för att binda fyllningen. 12 STYCKE N 50 g jäst 5 dl ljummet vatten 2 msk olja eller smält margarin 2 tsk salt 4 dl havregryn 4 dl grahamsmjöl ca 7 dl bakvetemjöl FYLLNING : 1 paket bacon, 140 g 1-2 paprikor ca 200 g riven ost, tex prästost paprikapulver GÖ R S Å HÄR : I.Sätt ugnen på 225°C. 2 . Strimla baconet och hacka paprikan. Fräs baconet i en panna utan att det blir hårdstekt, fräs därefter paprikan en kort stund så den mjuknar. 3. Smula jästen i en degbunke och rör ut den med vattnet. Tillsätt övriga ingredienser, ta sist i så mycket vetemjöl att degen släpper bunken utan att kladda. 4 . Arbeta degen kraftigt på lätt mjölat underlag i 5 minuter. Dela den och kavla ut ena halvan till en platta stor som en bakplåt. Lägg degen på bakpapper på plåten. 5. Strö hälften av osten över degplattan, och däröver bacon och paprika. Täck med resten av osten och pudra lätt med paprikapulver. Kavla den andra degbiten lika stor, lägg över fyllningen. Pudra lite mjöl över degen, tryck ihop kakan lätt. 6. Dela kakan i tolv rutor med kniv eller degsporre. Jäs bröden på plåten i ca 20 minuter. Grädda mitt i ugnen cirka 20 minuter eller tills brödet känns klart. 7. Låt det svalna på galler och bryt sen isär bröden. Packa i plastpåsar lagom för en lunch, frys det som inte går åt genast. Visste du att... • Bakvetemjölet har lite olika namn beroende på fabrikant. • Det är ett mjöl med hög proteinhalt som ger god smak och lite seg konsistens åt matbröd. • Det binder mer vätska än vanligt vetemjöl, och degen ska arbetas kraftigt. Bakvetemjöl kan alltid bytas mot vanligt vetemjöl i ett recept, men då kan det behövas något mer mjöl för att degen ska binda. • Bakvetemjöl passar inte till kaffebröd eller småkakor.
Buffé Sida 40