Buffé 1
Med bacon som krydda... Dabaicai chao peigen WOKA
D KINAKÅL MED BACON I Kina är det vanligt att grönsaksrätter är smaksatta med lite kött eller fi sk. Här är baconet bara till för att sätta smak på kålen. Rätten är vanlig i Taiwan med sin typiska blandning av kinesiskt (kålen) och det västerländska (bacon från USA). FÖR 4 PERSONER 600 g kinakål 1 paket bacon (140 g) 2 vitlöksklyftor 1 tsk konc kycklingfond 1 msk potatismjöl ½ tsk sesamolja neutral matolja salt GÖR SÅ HÄR: 1. Ansa och strimla kinakålen. Skär baconet i fi na strimlor. Skala och skiva vitlöksklyftorna. 2. Hetta upp en wokpanna eller en stor stekpanna. Tillsätt 3 msk olja och stek baconstrimlorna någon minut. De ska fortfarande vara mjuka. 3. Lägg i vitlök och kål. Woka tills kålen är mjuk. Tillsätt 1 dl vatten, ½ tsk salt och fond under fortsatt omrörning. 4. Rör ut potatismjölet i ½ dl vatten. Rör snabbt ner blandningen i pannan och blanda ordentligt. 5. Ringla över sesamoljan. FÖR ALLA Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg, men kontrollera innehållet i fonden. SERVERINGSTIPS I Kina ställer man fram rätterna på bordet allteftersom de blir färdiga. Om man vill kan man servera ris till, antingen i portionsskålar till var och en eller i en stor skål. B U F F É 9 • 2013 15