Buffé 1
NÄST SIST ICA Kort: 033-47 47 90 ICA kundkontakt:
020-83 33 33 (helgfri mån–fre, kl 9–15) Tel redaktionen/växeln: 08-505 562 00 Adress: Box 3265, 103 65 Stockholm Besök/Bud: Birger Jarlsgatan 61 E-post: red.buff e@otw.se Chefredaktör: Tony Wallin tony.wallin@otw.se Ansvarig utgivare: Anders Svensson Redaktör: Lina Wallentinson, lina.wallentinson@otw.se Receptansvarig: Ellinor Jidenius, ellinor.jidenius@otw.se Art director: Nina Olsson Formgivare: Lars Eriksson Webbredaktör: Mats Berggren mats.berggren@otw.se Allergifrågor: Elisabeth Ekstrand Hemmingsson Korrektur: Peje Hasselqvist Annonsfrågor: Pia Modin Björklund, pia.modin@ica.se Redaktionsråd: Nina Tarukoski, Anders Milbers, Christina Karlsson, Pernilla Almgren Produktion: OTW Communication, (miljöcertifi erat enligt ISO 14001) Repro: Done Tryck: Roto Smeets På ICA.se/buff e hittar du information om rekvisita och matlagningsfi lmer som visar de enklaste handgreppen. Där presenteras också vinnarna i Buff és tävlingar. DÄRFÖR FÅR DU BUFFÉ! Som tack för att du hör till våra bästa kunder bjuder vi på inspiration kring vårt största glädjeämne – mat! Du får Buff é utan extra kostnad när du handlar för 1 200 kr i månaden eller mer med ICAs Kort. Mer info på ICA.se. BAKAD CHOKLADKRÄM GER 6 STYCKEN Sätt ugnen på 225°C. Smält 100 g smör. Bryt 150 g mörk choklad i bitar och låt dem smälta i smöret tillsammans med 1 msk snabbkaffepulver. Vispa 3 ägg och 1 ½ dl socker pösigt. Blanda ner i chokladsmeten. Häll Bakad chokladdröm Ett kort besök i ugnen ger en både fl uffi g och fyllig chokladkräm. Toppa med en sked citrusmarinerade päron och njut. Recept Anna Wendt Foto Lisa Björner … MED smeten i smorda ugnssäkra portionsformar eller i dubbla/stadiga muffi nsformar. Grädda mitt i ugnen 8–10 minuter. Smeten ska vara lite lös i mitten. Låt svalna och servera med råmarinerade päron och gärna en klick vispgrädde. RÅMARINERADE PÄRON Skala och skär 1 stort päron i bitar. Blanda med 2 msk färsk pressad citron juice, 1–2 msk Coin treau och 1 msk socker. Låt marinera ca 30 minuter. Tävla om 50 böcker! VINN RENÉE VOLTAIRES »JUICE POWER AND DETOX« Gör så här: Skriv ner rätt svar på ett vykort och skicka till Buff é, Box 3265, 103 65 Stockholm, eller mejla till tavling.buff e@otw.se eller gå in på ICA.se/buff e – senast den 30 september vill vi ha ditt svar. Vinnarna presenteras på ICA.se/buff e från den 16 oktober. Vinnarpizzans skapare studerar? A. Psykologi B. Psykofarmaka C. Pizzakunskap På curryn gör Lina? A. Podkaka B. Radiokaka C. Twitterkaka Torkade trattisar förvaras bäst i? A. Trälåda B. Kartong C. Glasburk Kinesiskt, smörigt te, kallas? A. So long B. Oolong C. Ni hao Att testa bondelivet kallas? A. Woff a B. Wwoofa C. Whoppa Nästa nummer kommer 16 oktober 6 Goda recept på JUICER Marrakech! Häng med till ett myllrigt Marrakech och laga kryddig tagine och salta citroner. Eller till sörmländska Äleby, som bjuder på hjort med både svenska och mexikanska smaker. Och så blir det mer grönt i vardagen. Härliga höstkryddor. Lär dig stycka rätt! Saſt iga viltbiff ar. till sist... Många har hört av sig... Men vad tycker du om nya Buffé? B U F F É 1 • 2013 Mejla mig och berätta på tony.wallin@otw.se. 39 Renée Voltaire gör: Utvecklar och säljer hälsosamma matprodukter i företaget Renée Voltaire med 22 anställda. bakgrund: Drivit café, restaurang, bageri, gjort kokböcker. familj: Man och 2 söner. ålder: 48 år. bor: Saltsjöbaden. »Juica« Hinner du inte tugga i dig dagens sallad? Drick den i stället. Renée Voltaire guidar till grönsakerna som passar att juica i råsaftcentrifugen. Gå ut försiktigt med snäll gurka, selleri och morot eller utmana dig själv med grönkål, broccoli och rödbeta. Text Lina Wallentinson Recept Renée Voltaire Foto Eva Hildén Smith B U F F É 9 • 2 0 1 3 33 Rivstarta hösten med att