Buffé Sida 1
Buffé Sida 2
Buffé Sida 3
Buffé Sida 4
Buffé Sida 5
Buffé Sida 6
Buffé Sida 7
Buffé Sida 8
Buffé Sida 9
Buffé Sida 10 A real American pancake - ett måste
på brunchen I US A är det lika självklart med pancakes (pösiga plättar) till den förstärkta frukosten (brunch) som det är med våra torsdagspannkakor. Med blåbär i blir de extra goda. De amerikanska pannkakorna passar också som förrätt eller mellanmål. AV JACO B GRA Y STYUST MALI N BERGENDA L FOTO PEP E NILSSO N BLUEBERR Y PANCAKE S Denna brunch tävlar i en egen liga. Mig veterligen, patriot som jag är, finns det inget i frukostväg som är jämförbart med denna amerikanska Rolls Roycefrukost. Vad sedan dietisterna har att säga om dess nyttighet och så vidare får förbli osagt. Att det är nyttigt och gott för själen är dock en garanti. FÖR 4- 6 PERSONER 21/2 dl vetemjöl 2 tsk bikarbonat 1/2 tsk salt 1 msk socker 2 ägg 21/2 dl filmjölk 6 msk matolja + extra till stekning ca 1 dl frysta blåbär GÖR SÅ HÄR: 1. Rör ihop vetemjöl, bikarbonat, salt och socker. 2. Dela äggen. Vispa äggvitorna till hårt skum. Vispa äggulorna. 3. Vispa grundligt ihop mjölblandningen med filmjölken till en jämn smet. Blanda i omgångar ner ägggulorna och matoljan. Vänd till sist ner äggvitan. 4. Grädda pannkakorna i en het oljad plättlagg. Före vändning, medan de fortfarande är lite rinniga på ovansidan, strö över lite blåbär. 5. Vänd pannkakorna när den ostekta sidan börjar visa små »kratrar«. 6. Stek i omgångar och håll dem varma på ett ugnssäkert fat i ugnen, ca 100°C. Servera pannkakorna med knaperstekt bacon, se tips, tomateller apelsinjuice, gott kaffe och sist men inte minst generöst med lönnsirap. Till en riktig ameBlåbärssirap Till de blåbärssmakande pannkakorna passar det bra att servera lönnsirap som smaksatts med lite blåbär - frysta går bra. Rör ihop 1/2 dl lönnsirap med 1 dl tinade blåbär och gärna lite extra blåbärssaft. Raka baconskivorl Nu är det trendigt med helt raka baconskivor. Vill du imponera så gör du så här: Klipp till ett aluminiumfolieark så att det blir lika stort som stekpannan. Smörj ena sidan. Hetta upp stekpannan. Lägg ner baconskivorna. Placera al-foliearket över. Ställ en kastrull ed över som tyngd. Stek i ett par minuter. Vänd baconskivorna. Stek i ett par minuter till med folieark och tyngd på. Låt sedan baconskivorna rinna av på tjockt hushållspapper. Stektips! Har du inte plättlagg, eller vill skynda på stekningen, går det bra med en stor stekpanna också. Smeten är så pass tjock att du kan styra storleken på pannkakorna. DUKNING: Tyger till dukar och servetter, Biggie Best. Servis Step, bestick Bistro, Musse Pigg-glas, toasthållare, Asko. Brödrost Bruka. Bestickkorg, Mique. Kanna och sirapsburk, Myrorna. rikansk brunch ska det också vara ägg - kokta, stekta eller som äggröra - tjocka toast och kanske även hash browns. För alla? Innehåller gluten, mjölk och ägg. Receptet kan ändras så att det blir glutenfntt genom att man byter ut vetemjölet mot fin glutenfri mjölmix. I stället för pannkaka kan ägg- och mjölkallergiker bjudas en skiva rostat lantbröd (utan mjölk och ägg) med bacon och lönnsirap, eller servera brödet stekt i olja eller mjölkfritt margarin i stället för att rosta det.
Buffé Sida 11
Buffé Sida 12
Buffé Sida 13
Buffé Sida 14
Buffé Sida 15
Buffé Sida 16
Buffé Sida 17
Buffé Sida 18
Buffé Sida 19
Buffé Sida 20
Buffé Sida 21
Buffé Sida 22
Buffé Sida 23
Buffé Sida 24
Buffé Sida 25
Buffé Sida 26
Buffé Sida 27
Buffé Sida 28
Buffé Sida 29
Buffé Sida 30
Buffé Sida 31
Buffé Sida 32
Buffé Sida 33
Buffé Sida 34
Buffé Sida 35
Buffé Sida 36
Buffé Sida 37
Buffé Sida 38
Buffé Sida 39
Buffé Sida 40