Buffé Sida 1
Buffé Sida 2
Buffé Sida 3
Buffé Sida 4
Buffé Sida 5
Buffé Sida 6
Buffé Sida 7
Buffé Sida 8
Buffé Sida 9
Buffé Sida 10
Buffé Sida 11
Buffé Sida 12
Buffé Sida 13
Buffé Sida 14
Buffé Sida 15
Buffé Sida 16
Buffé Sida 17
Buffé Sida 18
Buffé Sida 19
Buffé Sida 20
Buffé Sida 21
Buffé Sida 22
Buffé Sida 23
Buffé Sida 24 VIT DUKNING : Duk H Amerikanska kako
r - passar perfekt till dessert Amerikanska muffins och kakor har blivit våldsamt populära. Här tipsar Jacob Gray om några riktiga godingar som dessutom kan användas till dessert. AV JACOB GRAY STYUST MALIN BERGENDAL FOTO PEPE NILSSON CHEW Y WALNUT-SKARVO R ME D KANELMASCARPON E FÖR 6 PERSONER 1 ägg 100 g råsocker, ca 1 dl 1 tsk vanillinsocker 50 g siktat mjöl, ca 3/4 dl 1 krm salt 11/2 krm bikarbonat 2-21/2 dl grovhackade valnötter, ca 100 g GÖR SÅ HÄR: LSätt ugnen på 175°C. 2. Rör ihop ägg, socker och vanillin. 3. Vispa sedan ner mjöl, salt och bikarbonat. Blanda ordentligt och vänd ner valnötterna. 4. Bre ut smeten på en smörad ugnsplåt i ett cm-tjockt lager (rektangel). Grädda på mellersta falsen i ca 15 minuter. 5. Ta ut och låt svalna i 5 minuter. 24 Skär upp kakan i trekanter och servera. Fö r alla ? Chewy walnut-skärvor innehåller inte mjölk. Däremot ingår både gluten och ägg i receptet. KANELMASCARPON E FÖR 6 PERSONER ca 250 g rabarber 21/2 dl vatten 2 dl strösocker 1 msk limesaft 1 tsk kanel 1 vaniljstång 2 ägg 1/2-1 dl socker 250 g mascarpone 2 msk pressad apelsin och 2 msk rivet skal kanel till garnering GÖR SÅ HÄR: 1. Skölj av rabarberna. Ansa och skär dem i tändstickstjocka strimlor. 2. Koka ihop socker, vatten, limesaft, kanel samt vaniljstången med frön (dela och gröp ur den). 3. Lägg i rabarbern, låt sjuda upp och dra sedan från plattan. Häll över i en skål och ställ kallt. 4. Dela äggen. Vispa ihop äggulorna och sockret i några sekunder. Tillsätt mascarponen och vispa tills smeten blivit luftig och vit. Smaksätt med apelsinsaft och rivet apelsinskal. 5. Vispa äggvitorna till hårt vitt skum och vänd försiktigt ner dem i mascarponeblandningen. 6. Lägg rabarber och spad i botten på vackra glas. Fyll på med mascarponeblandningen och ställ in i kylen tills desserten blivit riktigt kall och tjocknat något. 7. Pudra över lite målen kanel före servering och garnera med valnötskakor. Fö r alla ? Kanelmascarpone innehåller inte gluten, men däremot ingår både ägg och mjölk. Uteslut valnötskakorna vid celiaki. Buffé 10/2000
Buffé Sida 25
Buffé Sida 26
Buffé Sida 27
Buffé Sida 28
Buffé Sida 29
Buffé Sida 30
Buffé Sida 31
Buffé Sida 32
Buffé Sida 33
Buffé Sida 34
Buffé Sida 35
Buffé Sida 36
Buffé Sida 37
Buffé Sida 38
Buffé Sida 39
Buffé Sida 40