Loading...
Buffé Sida 1
Buffé Sida 2
Buffé Sida 3
Buffé Sida 4
Buffé Sida 5
Buffé Sida 6
Buffé Sida 7
Buffé Sida 8
Buffé Sida 9
Buffé Sida 10
Buffé Sida 11
Buffé Sida 12
Buffé Sida 13
Buffé Sida 14 DUKNING : t fat, Höganäs . Vi t skal
, ljuslyktor , Åhléns. Glas, Mique. Duk/servett, Linnehuset. Övrig t privat . WALLEN BURGARE MED EMMENTALERMOS I trettio år har jag på traditionellt sätt ätit helstekt kalkon på tacksägelsedagen. Precis som med julskinkan blir det lite slentrian efter ett tag med vår kära gamla kalkon. Nu kände jag att det var dags att prova på några nya grepp utan att för den sakens skull ta bort huvudingrediensen! Till mina gästers förtjusning bjöd jag förra hösten på burgare gjorda på kalkonkött enligt ett recept som liknar wallenbergare. Hoppas att det blir ni som får imponera vid nästa »Thanksgiving dinner«! 14 FÖR 6 PERSONER FÄRSEN: 400 g kalkon- eller kycklingfilé 1 tsk salt 1-2 ägg 2 dl vispgrädde 1 krm nymalen vitpeppar 1/2-1 dl ströbröd 1 - 2 msk smör till stekning EMMENTALERMOS: 800 g potatis, tex king edward 6 vitlöksklyftor 2 dl mjölk 1 dl créme fraiche 1 msk smör 2 dl riven emmentaler- eller grevéost salt, peppar TILLBEHÖR: 2 dl tranbär, går också bra med lingon 1/2 dl socker 50-100 g brynt smör GÖR SÅ HÄR: 1. Börja med tranbären. Häll sockret över dem och rör om med träsked i ca 5 minuter tills sockret smält. Ställ åt sidan tills vidare. 2. Gör moset. Skala och koka potatisen och vitlöken mjuk i lättsaltat vatten. Häll av vattnet och låt potatisen ånga av ett par minuter. Passera eller pressa potatisen och vitlöken i en skål. 3. Värm mjölken och vispa ner den i potatisen tillsammans med créme fraichen. Klicka ner kallt smör under konstant vispning. Vispa tills moset blivit jämnt och luftigt. Smaka av med salt och peppar. Avsluta med att vända ner osten. Ställ åt sidan och håll varmt. 4. Sätt ugnen på 175°C. Skär kalkonköttet i små tärningar. Lägg det på ett fat och ställ in i frysen i ca 10 minuter. 5. Lägg köttet i mixer/matberedare. Salta. Mixa köttet i ca 30 sekunder. Tillsätt äggen och mixa i Buffé 10/2000
Buffé Sida 15
Buffé Sida 16
Buffé Sida 17
Buffé Sida 18
Buffé Sida 19
Buffé Sida 20
Buffé Sida 21
Buffé Sida 22
Buffé Sida 23
Buffé Sida 24
Buffé Sida 25
Buffé Sida 26
Buffé Sida 27
Buffé Sida 28
Buffé Sida 29
Buffé Sida 30
Buffé Sida 31
Buffé Sida 32
Buffé Sida 33
Buffé Sida 34
Buffé Sida 35
Buffé Sida 36
Buffé Sida 37
Buffé Sida 38
Buffé Sida 39
Buffé Sida 40