Buffé Sida 1
Buffé Sida 2
Buffé Sida 3
Buffé Sida 4
Buffé Sida 5
Buffé Sida 6
Buffé Sida 7
Buffé Sida 8
Buffé Sida 9
Buffé Sida 10
Buffé Sida 11
Buffé Sida 12
Buffé Sida 13
Buffé Sida 14
Buffé Sida 15
Buffé Sida 16
Buffé Sida 17
Buffé Sida 18
Buffé Sida 19
Buffé Sida 20
Buffé Sida 21
Buffé Sida 22
Buffé Sida 23
Buffé Sida 24
Buffé Sida 25
Buffé Sida 26
Buffé Sida 27
Buffé Sida 28
Buffé Sida 29 kort&gott Iste. Koka te med mycket f
ruktsmak. Sockra och låt kallna. Ställ sedan in i kyl sä att det blir riktigt iskallt Lägg i citronskivor och massor av is och servera i stort glas, gärna med ett sugrör. Banankaka 75 g smör 2 1/2 dl socker 2 msk mjölk 1/4 tsk salt 1 tsk vaniljsocker ägg 2 2 mogna bananer 100 g blockchoklad 2 1/2 dl vetemjöl 1 tsk bikarbonat GÖR SÅ HÄR: 1. Smält fettet i en kastrull. Låt svalna. 2. Blanda det med socker, mjölk, salt, vaniljsocker. Dela äggen och blanda i gulorna. 3. Mosa bananerna och blanda ner detta i smeten. Hacka blockchokladen. Blanda ihop mjöl, blockchoklad och bikarbonat och vänd ner i smeten. Vispa till sist vitorna till hårt skum och vänd ner dem. 4. Häll blandningen i väl smord, bröad form med löstagbar botten, ca 24 cm i diameter. Grädda i 30-40 minuter, 175°C. Den ska vara knappt klar i mitten för att bli extra saftig. Servera kakan helt kall med en klick grädde eller en kula pecannötsglass. Elisabeth Bergström, Skellefteå Bra mat i USA Ingmar Björksten skriver i God Middag, Amerika! (Prisma) om kritiken av det amerikanska kosthållet. Det är rent förtal säger han; i Amerika äter man gott och väl. En raffinerad matkultur utvecklas sedan några årtionden i Amerika där deras husmanskost blandas med impulser från all världens kök. Här är ett recept med inspiration från hans bok: Jordgubbscréme Skölj och rensa 1 liter färska jorgubbar. Rör ihop dem med 2 msk balsamvinäger och 4 msk strösocker. Låt blandningen stå och dra en timme. Ta undan några jordgubbar till garnering. Kör resten i mixer tillsammans med 2 dl mascarpone. Hårdvispa 2 dl vispgrädde och blanda ner jordgubbsblandningen i den. Smaka av med florsocker och kyl. Servera med de hela jordgubbarna och rikligt med havreflarn. Räcker till 8 personer. A drink anyone?Tranbärsjuice känns riktigt amerikanskt. Vodkacocktailen Woo woo serveras nu på flera Stockholmskrogar. Är det kanske Mojitons arvtagare som trenddrink? Skaka 3 cl vodka, 3 cl créme de peche och 3 cl cranberry juice med is. Servera i ett högt glas. En longdrink med tranbär är Ménage å trois: Skaka 3 cl vodka, 3 cl vit créme de cacao och 10 cl tranbärsjuice med is. Sila över i ett högt, rakt glas och servera med några isbitar och en apelsinskiva. Den tredje varianten är Old bag: Häll 3 cl calvados och 3 cl tequila i ett isfyllt högt glas. Fyll upp med tranbärsjuice, rör om och dekorera med en limeklyfta. Usr boken Skakade upplevelser, Albert Bonniers Förlag. UW3M Snabb mat. Fastfood omsätter nästan 10 miljarder i Sverige nu. Och utvecklingen styrs mycket av vad som händer i USA. Det som märks tydligt på det området just nu är den starka hälsotrenden. Därmed kan vi en gång för alla slå fast att fastfood inte är det samma som skräpmat. Bo och ät. Hotellrestauranger har väl aldrig haft rykte om sig att vara gourmetmatens högborgar. Men i USA är det nu så att hotell får nya hotellgäster genom att knyta till sig stjärnkockar. Vissa hotellrestauranger är nu så heta att det är fullbokat veckor i förväg. Ett sätt att få förtur till bord i matsalen är att boka rum på hotellet!
Buffé Sida 30
Buffé Sida 31
Buffé Sida 32
Buffé Sida 33
Buffé Sida 34
Buffé Sida 35
Buffé Sida 36
Buffé Sida 37
Buffé Sida 38
Buffé Sida 39
Buffé Sida 40