Buffé Sida 1
Buffé Sida 2
Buffé Sida 3
Buffé Sida 4
Buffé Sida 5
Buffé Sida 6
Buffé Sida 7
Buffé Sida 8
Buffé Sida 9
Buffé Sida 10
Buffé Sida 11
Buffé Sida 12
Buffé Sida 13
Buffé Sida 14
Buffé Sida 15
Buffé Sida 16
Buffé Sida 17
Buffé Sida 18
Buffé Sida 19
Buffé Sida 20
Buffé Sida 21
Buffé Sida 22
Buffé Sida 23
Buffé Sida 24
Buffé Sida 25
Buffé Sida 26
Buffé Sida 27
Buffé Sida 28
Buffé Sida 29
Buffé Sida 30
Buffé Sida 31
Buffé Sida 32 Billiga veckan BASEBALLMACKA MED SAL
SA RECEPT BIRGITTA RASMUSSON FOTO ARNE ADLER Månda g Skär en rund brödkaka , typ skräddarkaka , till 3-4 bottnar. Bre senap på alla bottnar. Lägg kalkonskivor (ca 100 g) på den ena bottnen. Lägg på en botten . Täck den med tomatskivor (2-3 tomater). Lägg på nästa botten . Täck med kalkonskivor (ca 100 g) och lägg på den översta delen. Pressa lätt med handen . Skär hela kakan i 4 delar. Stick en pinne genom hela sandwichen. Servera med salsa gjord på 1 tärnad och urkärnad gul paprika , 2-3 tämad e tomater, 1 urkärnad och finhackad chili, 1 pressad vitlöksklyfta, 1 dl hackad persilja, 1 msk kapris, 1 dl olja och 1/2 dl saft av pressad citron . Tisdag GRÖN CHOWDER Ä LA MAKARON Billiga veckan bjuder på snabba & lärtlagade rätter från ICA Provkök. De kostar inte mer än 15 kronor per portion. Alla recept är beräknade för 4 portioner. Fler billiga rätter finns på Skala och skär 2-3 morötter, 1 bit rotselleri (ca 100 g), 1-2 palsternackor och 2 gula lökar i tärningar. Fräs allt det gröna i 2 msk olja i några minuter i en stor panna . Häll över 5 dl grönsaksbuljong (tärning + vatten) och 2 msk tomatpuré . Låt koka i ca 10 minuter. Blanda i 2 dl makarone r och koka i ytterligare 10 minuter. Smaka av med salt, peppar och 1 msk hackad timjan. Ta pannan från värmen och rö r i 2 dl riven ost, t ex cheddar. Servera chowdern med bröd . Onsda g MIKES SPECIALARE Skär 600 g fryst fisk, te x sej, i 4 bitar som hela biffar. Blanda 2 msk vetemjöl, 2 tsk cajunkrydda och 1 tsk salt på ett fat. Vänd fisken i paneringen. Hett a upp 1-2 msk olja i en panna och stek fisken på medel värme . Servera med kokt potatis och guacamole. Skala och kärna ur 1 avokado. Skölj och kärna ur 1 röd chili till guacamole . Skölj 2 tomater. Mixa avokado , chili, tomate r och 1/2-1 tsk salt med mixerstav eller matberedare . Tillsätt 1/2 dl gräddfil. Torsdag SALLAD CAESAR Skär 4-5 skivor formfranska i tärningar, ca 1 x 1 cm. Hetta up p 2 msk olja i en panna och stek brödtärning - arna gulbruna . Pressa över 2-3 vitlöksklyftor. Skölj och riv 1 grönsalladshuvud i bitar. Grovriv 50 g parmesanost. Varva sallad, ost och brödtärningar i en stor skål. Blanda 1 äggula, 1 msk pressad saft av citron och 2 krm salt till dressing. Tillsätt 1/2 dl olja. Häl l dressingen över salladen och servera genast. För den riktigt hungrige kan 200 g salami strimlas i salladen. Fredag FLÄSKKOTLETT MED CITRUS SLAW Strimla 1 klyfta vitkål (ca 500 g) med matberedaren s fina strimlingsskiva eller osthyvel. Koka up p vatten i en gryta. Lägg i kålen och låt koka upp . Koka i 1 minut . Häl l kålen i ett durkslag och spola snabb t av med kallt vatten . Låt rinna av. Skala och skär 1 apelsin i små bitar. Ta vara på saften. Pressa saften ur 1 lime. Lå t 1 burk (ca 225 g) ananas rinna av. Skär i mindre bitar. Blanda 1 msk ananasjuice med apelsinsaft och limesaft sam t 2 dl matlagningsyoghurt. Krydda med 1 tsk salt, 1/2 krm kajennpeppar, 2 krm mald ingefära och 1/2 tsk curry. Blanda kålen med frukten och dressingen. Servera till stekta fläskkotletter (1 per person).
Buffé Sida 33
Buffé Sida 34
Buffé Sida 35
Buffé Sida 36
Buffé Sida 37
Buffé Sida 38
Buffé Sida 39
Buffé Sida 40