Buffé Sida 1
Buffé Sida 2
Buffé Sida 3 Buffés receptregister: www.ica. Jan S
amuelson utser månadens bästa vinnyheter. De presenteras på vwvw.ica.se, sök på Buffé far vi locka med... Kundfokus ett nyckelord. Eftersom jag ganska nyligen tillträtt som V D i IC A är det första gången jag skriver här i Buffé. Kanske kan det därför vara på sin plats med en kort presentation. Jag heter Kenneth Bengtsson och är 39 år. IC A har varit en del av mitt liv ända sedan 1970-talet, då jag vid sidan av skolan arbetade extra i butik hemma i Ljungby. Efter gymnasiet har det arbetsmässigt handlat om IC A för hela slanten. Jag har hunnit jobba i många olika butiker och har varit ICA-handlare i över tio år. Den erfarenheten känns bra att ha i ryggen när jag nu går in i min nya roll, att försöka utveckla och leda IC A framåt. Jag känner mig stolt och glad över förtroendet jag fått och ödmjuk inför uppgiften. Det finns flera frågor jag tänker fokusera på framöver. Bland annat att utveckla sortimentet för att verkligen kunna erbjuda det som kunderna efterfrågar. Ökat utbyte med kunderna är också något som jag skulle vilja arbeta för. Som 1 c A-handlare har jag lärt mig hur viktigt det är att lyssna till kundernas önskemål. Det är bara genom dialog vi kan få veta hur ni vill att IC A ska se ut. Kenneth Bengtsson VD ICA Handlarnas AB USA FEST Det blir USA-fest i många ICA-butiker i oktober 32 • BILLIGA VARDAGSRÄTTER ring eller skriv 08-728230 0 Adress: Buffé, Box 6630 . 11384 Stockholm E-post: red.buffe@forlaget.ica.se : 021-194000 : Stora gatan 41 , 721 85 Västerås ICA Kundkort/adressändring: 033-474790 övriga frågor: 020-83 333 3 (vardagar 9-16 ) 021-194602 . 220 kr/helår Chefredaktör: Ton y Wallin Ansvarig utgivare: Kennet h Bengtsso n Rediekreterare: Ann a Gidgår d Red-assistent: Richar d Carlsso n Annons: Glen n Brau n 02 1 -1 9 4 2 56 , Pete r Bogre n 02 1 -1 9 4114 . Redaktionsråd: Ann a Gidgård , Karste n A Hess , Jan-Åk e Karlsson , Lisbet h Kohls , Bertil Svensson . Nin a Tarukoski , Ton y Wallin Produktion: Specialtidningar , IC A förlage t A B Repro: Scannrepr o A B Tryckeri: Rot o Smeet s USA! Kontrasternas land när det gäller mat. Sunkig fast food, het och spännande chilimat, traditionell och mesig homecooking, supertrendig och nyskapande restaurangmat - ja, ytterligheterna är många. I det här usA-numret låter vi oss inspireras fritt av dessa ytterligheter, och med vår kock Jacob Grays hjälp blir det amerikansk mat på svenska; såväl marshmallowsgodis som trerätters thanksgiving dinner. Kocklandslaget avslutar sin långa resa med ett besök i New York. »Smältdegeln New York uppvisar många exempel på fusionskök, där man blandar hej vilt av världens alla smaker«, skriver Karsten Thurfjell som följt kockarna på alla resor. Danyel Couet och Stefan Johnson-Petersén får uppleva allehanda asiatiska kök som blandar sig med tex latinamerikanska och franska smaker. Samtidigt som vi nu får ta del av deras upplevelser i form av spännande recept här i Buffé laddar kockarna för sitt stora mål, os. Det äger rum den 23-2 5 oktober i Erfurt, Tyskland. Närmare 30-talet länder kommer där att göra upp om de ädla medaljerna i det »kalla« respektive »varma« köket. Vi håller mm marna och lovar att komma med en rapport lite längre fram. Tony Wallin, chefredaktör Buffé - Trender från New York • 4 A real American pancake »10 Festmeny med amerikansk inspiration •13 Bröd från San Francisco »19 Vardagsfest med USA-inspiration • 20 Amerikanska kakor • 24 Marshmallows för gottegrisar • 23 Kort&gott från USA • 27 Max 15 kronor • 32 Lisbeth skriver om BAC • 34 Shoppingtrender från USA • 37 Banankaka • 29 Baseballmacka med salsa • 32 Blueberry pancakes • 10 Browniemuffins • 25 Chewy walnut-skärvor • 24 Crépes med marshmallowfluff och choklad • Fattiga riddare • 27 Fläskkotlett med citrus slaw • 32 Förrätt ä la Napoleonbakelse • 13 Grön chowder å la makaron • 32 Himmelsk choklad med fluffig osttoast • 23 Ingefärsstekt fläskkarré med stekt ris • 20 Iste • 29 mi:«Minr .a:) «i;nv«.]:i t ! Jordgubbscréme • 29 Kall melonsoppa med mango • 21 Kanelcréme brulée • 9 Kanelmascarpone • 24 Key-lime trifle • 17 Lime- och jordgubbssorbet • 17 Majsstekt kyckling med grillad ananas • 20 Marshmallowsgratinerad exotisk frukt • 23 Marshmallowsraclette • 23 Mikes specialare • 32 Peanutbutter cookies • 25 Rådjurstamale med mangosalsa • 5 Sallad Caesar • 32 San Francisco sour bread • 19 Skaldjurs- och potatisgalette • 7 Tranbärsdrinkar • 29 Wallenburgare med emmentalermos Vaniljkokta nektariner • 25 Virgin Mary • 27 14 23 VA -
Buffé Sida 4
Buffé Sida 5
Buffé Sida 6
Buffé Sida 7
Buffé Sida 8
Buffé Sida 9
Buffé Sida 10
Buffé Sida 11
Buffé Sida 12
Buffé Sida 13
Buffé Sida 14
Buffé Sida 15
Buffé Sida 16
Buffé Sida 17
Buffé Sida 18
Buffé Sida 19
Buffé Sida 20
Buffé Sida 21
Buffé Sida 22
Buffé Sida 23
Buffé Sida 24
Buffé Sida 25
Buffé Sida 26
Buffé Sida 27
Buffé Sida 28
Buffé Sida 29
Buffé Sida 30
Buffé Sida 31
Buffé Sida 32
Buffé Sida 33
Buffé Sida 34
Buffé Sida 35
Buffé Sida 36
Buffé Sida 37
Buffé Sida 38
Buffé Sida 39
Buffé Sida 40