Buffé Sida 1
Buffé Sida 2
Buffé Sida 3
Buffé Sida 4
Buffé Sida 5
Buffé Sida 6
Buffé Sida 7
Buffé Sida 8
Buffé Sida 9
Buffé Sida 10
Buffé Sida 11
Buffé Sida 12
Buffé Sida 13 DUKNING : Tallrik , Höganäs . Duk ,
Linnehuset . Servettring , Asko . Ljuslyktor , Åhléns . Glas , Mique . Övrig t privat . Bjud på festmeny med amerikansk inspiration Thanksgiving är den absolut största familjehelgen i USA, helt klart större än jul. Det är en helg då man ska äta och umgås. Kalkonen är grunden. Jacob Gray bjuder här på en annorlunda, lättlagad kalkonmeny, med visst europeiskt inslag. AV JACOB GRAY STYLIST MALIN BERGENDAL FOTO PEPE NILSSON FORRAT T A L A NAPOLEONBAKELS E En förrätt som imponerar. Den är kul att göra och inte speciellt tidskrävande. Ost-/laxkombinationen är det amerikanska inslaget. FÖR 6 PERSONER 1 paket kyld smördeg (275 g) 1 ägg 1 msk fänkålsfrön 1 tsk gourmetsalt 200 g naturell färskost, t ex philadelphiaost 1/2 dl vispgrädde 150 g rökt lax basilikablad från 1/2 kruka 150 g blandade salladsblad Buffé 10/2000 3 msk olivolja 1 msk vinäger (gärna lagrad) salt och nymalen peppar från kvarnen GÖR SÅ HÄR: 1. Sätt ugnen på 200°C. 2. Skär ut en fyrkant som är ca 25 x 25 cm. Dela den i 3 avlånga bitar. Picka dem med en gaffel. 3. Lägg smördegsbitarna på en plåt klädd med bakplåtspapper. 4. Vispa upp ägget och pensla smördegen med det. Strö över gourmetsalt och fänkålsfrön. 5. Grädda i ugnen på mellersta falsen i ca 10 minuter till fin gyllene yta. Låt svalna. 6. Blanda färskosten med grädden och lite nymalen peppar. 7. Bre ut färskostblandningen på 2 av skivorna, jämnt ut till kanterna. Täck sedan med laxskivorna och basilikabladen. 8. Lägg ihop bottnarna och avsluta sedan med den tredje smördegsbiten överst. Skär »bakelsen» tvärs över i 6 lika delar, använd gärna en tandad brödkniv. 9. Blanda salladen luftigt i en skål med oljan och vinägern. Smaka av med salt och peppar. Arrangera salladen i fina högar på tallrikarna och avsluta med att lägga på »smördegsbakelserna«. Tips! Överbliven smördeg kan frysas eller också användas till något enkelt drinktilltugg. Det går också att använda frysta smördegsplattor. Tina 2 plattor enligt förpackningens anvisning. Lägg dem på varandra och kavla ut till önskad storlek. För alla? Innehåller gluten, mjölk och ägg. Bjud allergikern så här: Lägg en eller ett par rökta laxskivor direkt på salladsbädden. Mixa en mogen avokado med lite lime- eller citronsaft, så att det blir en slät kräm. Lägg en klick avokadokräm på varje portion. Garnera med en rädisa och citrusklyfta.
Buffé Sida 14
Buffé Sida 15
Buffé Sida 16
Buffé Sida 17
Buffé Sida 18
Buffé Sida 19
Buffé Sida 20
Buffé Sida 21
Buffé Sida 22
Buffé Sida 23
Buffé Sida 24
Buffé Sida 25
Buffé Sida 26
Buffé Sida 27
Buffé Sida 28
Buffé Sida 29
Buffé Sida 30
Buffé Sida 31
Buffé Sida 32
Buffé Sida 33
Buffé Sida 34
Buffé Sida 35
Buffé Sida 36
Buffé Sida 37
Buffé Sida 38
Buffé Sida 39
Buffé Sida 40