Buffé Sida 1
Buffé Sida 2
Buffé Sida 3
Buffé Sida 4
Buffé Sida 5
Buffé Sida 6
Buffé Sida 7
Buffé Sida 8
Buffé Sida 9
Buffé Sida 10
Buffé Sida 11
Buffé Sida 12
Buffé Sida 13
Buffé Sida 14
Buffé Sida 15
Buffé Sida 16
Buffé Sida 17
Buffé Sida 18
Buffé Sida 19
Buffé Sida 20 ti Vardagsfest med semesterminnen fr
ån us a Sista anhalten på Kocklandslagets långa resa är New York. Härifrån bjuder Danyel Couet och Stefan Johnson-Petersén på några rätter som kan sätta lite guldkant på vardagen, enkel matlagning med annorlunda och spännande smaker. FOTO LAR S PAULSSO N [MAT ] RECEPT DANYE L COUET&STEFA N JOHNSON-PETERSÉ N STYUST TIN A HELLBER G INGEFARSSTEK T FLASK - KARRÉME D STEK T RI S FÖR 4 PERSONER 4 skivor fläskkarré, ca 600 g smör att steka i 1-2 msk färsk riven ingefära 1/2 dl honung 2 msk rödvinsvinäger 3 dl jasminris 2 dl mjölk + 4 dl vatten 8 shiitakesvampar (eller annan svamp) 1 - 2 msk smör 200 g färska bönor, t ex vaxbönor eller skärbönor salt och svartpeppar GÖR SÅ HÄR: 1. Riv ingefäran. Rör ihop honung och vinäger och blanda i ingefäran. 2. Stek karrén i smör och pensla på rikligt med ingefärsglaze. 3. Skölj riset noga och koka det i mjölken och vattnet enligt förpackningens anvisning. 4. Skär svampen i bitar. Strimla bönorna. 5. Stek svampen och riset i smör. Tillsätt bönorna och låt allt bli varmt. Smaka av med salt och peppar. Servera med limeklyfta, lite strimlat limeskal och en klick yoghurt. Fö r alla ? Ingefärsstekt fläskkarré med stekt ris innehåller inte gluten eller ägg. Mjölk ingår, men receptet kan ändras så här: stek köttet i olja eller mjölkfritt margarin i stället för smör. Koka riset med vatten eller buljong i stället för i mjölk. Stek svampen och riset i olja eller mjölkfritt margarin i stället för smör. MAJSSTEK T KYCKLIN G ME D GRILLA D ANANA S FÖR 4 PERSONER 4 kycklingfiléer 4 tacoskal eller motsvarande mängd nachos salt och svartpeppar 1 ananas (eller 2 små) 100 g fryst bladspenat 1 msk grön curry (fungerar även med vanlig gul curry) 11/2 dl yoghurt naturell GÖR SÅ HÄR: 1. Krossa tacoskalen och panera filéerna med det. Krydda med salt och peppar. 2. Stek dem på svag värme i smör. 3. Skala och ansa ananasen, skär den i klyftor. Grilla den i grillpanna eller stek i panna. 4. Tina spenaten. Mixa grön curry med spenat och yoghurt till en slät créme. 5. Servera kycklingfilén med den grillade ananasen, currycrémen och lite sallad. Garnera med en bit taco eller nachos. Obs! Filén på bilden har ett ben kvar, men det går lika bra med vanlig kycklingfilé. För alla ? Majsstekt kyckling med grillad ananas innehåller varken gluten eller ägg, men kontrollera för säkerhets skull innehållet på förpackningen av tacoskal och nachos. Mjölk ingår, men receptet kan ändras så här: kontrollera att tacoskalen eller nachos inte innehåller mjölk och stek i olja i stället för smör. Uteslut yoghurten och späd i stället currycrémen med lite buljong om det behövs.
Buffé Sida 21
Buffé Sida 22
Buffé Sida 23
Buffé Sida 24
Buffé Sida 25
Buffé Sida 26
Buffé Sida 27
Buffé Sida 28
Buffé Sida 29
Buffé Sida 30
Buffé Sida 31
Buffé Sida 32
Buffé Sida 33
Buffé Sida 34
Buffé Sida 35
Buffé Sida 36
Buffé Sida 37
Buffé Sida 38
Buffé Sida 39
Buffé Sida 40