Buffé Sida 1
Buffé Sida 2
Buffé Sida 3
Buffé Sida 4
Buffé Sida 5
Buffé Sida 6
Buffé Sida 7
Buffé Sida 8
Buffé Sida 9 två plan och har kylrummen proppfulla
med kryddgrön t från hela Nord - och Sydamerika. - I Ne w York kan man få tag på allt, bara man är beredd att betala, kommentera r Douglas utan att dra p å munnen . Ha n visar ett urval smårätter, välkryddade salsas att doppa majschips i och ceviches, rå fisk i tre olika marinaden toma t &c avokado från Ecuador, kokos &c ingefära från Hondura s och svart chili från Peru. Danyel mumsa r vällustigt i sig, och de starka och friska smakerna inspirerade honom till det rådjur med Nuevo Latino-prägel ni ser hä r intill, med chilihetta och exotisk frukt. Den gladlynte patissören »No Way José« Flores visar i sin tu r Stefan några desserter i vildsint New York-anda, bl a en chokladcigarr märk t »D.R , the smokeless Cuban« med brinnande (och ätbara) tändstickor. Vår klassiskt lagde landslagskonditor väljer dock at t i Buffé tillaga en kanelkryddad créme brulée, populärare än någonsin, både i New York och i Stockholm. Slut! Det här är den sista artikeln i vår serie med det svenska Kocklandslaget. Den 25 oktobe r avgörs o s i matlagning i Erfurt i Tyskland. Medalj förväntningarna är nu stora på våra kockvänner. Vi återkommer med reportage från o s om några nummer. KANELCRÉM E BRULÉ E FÖR 6 PERSONER 6 äggulor 1 dl strösocker 4 dl vispgrädde 1 dl mjölk 1 - 2 kanelstänger finrivet skal av 1 - 2 apelsiner 1 - 2 msk råsocker GÖR SÅ HÄR: I.Sätt ugnen på 125°C. 2. Vispa äggulorna med hälften av sockret. 3. Koka upp grädde, mjölk, kanelstång och resten av sockret. 4. Ta bort kanelstången och häll blandningen över de uppvispade äggen. Blanda noga och häll upp i portionsskålar. 5. Sätt skålarna i vattenbad i ugnen tills massan har stannat, vilket tar ca 1 1/2 timme. Man kan skaka formarna lätt för att se om massan har stannat. Ställ kallt efter att de svalnat. 6. Sätt ugnen på »grill«, högsta värme. 7. Blanda rivet apelsinskal med råsocker. Strö ett tunt lager av blandningen på bryléerna. 8. Gratinera hastigt direkt under grillelementet tills ytan blir knäckig och fått fin färg. Tips! Man kan använda en liten brännare i stället för att sätta in dem under grillen. För alla? Kanelcréme brulée innehåller inte gluten. Mjölk och ägg ingår i receptet.
Buffé Sida 10
Buffé Sida 11
Buffé Sida 12
Buffé Sida 13
Buffé Sida 14
Buffé Sida 15
Buffé Sida 16
Buffé Sida 17
Buffé Sida 18
Buffé Sida 19
Buffé Sida 20
Buffé Sida 21
Buffé Sida 22
Buffé Sida 23
Buffé Sida 24
Buffé Sida 25
Buffé Sida 26
Buffé Sida 27
Buffé Sida 28
Buffé Sida 29
Buffé Sida 30
Buffé Sida 31
Buffé Sida 32
Buffé Sida 33
Buffé Sida 34
Buffé Sida 35
Buffé Sida 36
Buffé Sida 37
Buffé Sida 38
Buffé Sida 39
Buffé Sida 40