Loading...
Buffé Sida 1
Buffé Sida 2
Buffé Sida 3
Buffé Sida 4
Buffé Sida 5 Manhattans gatuliv är ovanligt intens
ivt för att vara i USA, för här föredrar folk fortfarande att gå. * Landslagets Danyel Couet diskuterar Nuevo Latino-kökets finesser med Douglas Rodriguez på restaurangen Patria. För alla? Rådjurstamale med mangosalsa innehåller inte gluten eller ägg. Mjölk ingår, men receptet kan ändras så här: stek köttet i olja eller mjölkfritt margarin i stället för smör. Koka polentagrynen i enbart buljong i stället för grädde och créme fraiche. Kontrollera för säkerhets skull innehållet i buljongtärningen. Uteslut matlagningsyoghurten om rostade majskorn serveras. RÅDJURSTAMAL E ME D MANGOSALS A FÖR 4 PERSONER 600 g benfri rådjursstek eller ytterfilé 1 tsk svartpeppar 1 tsk rosépeppar 1 tsk vitpeppar smör att steka i 1/2 tsk salt SALSA: 1 mango 2 salladslökar 1/2-1 chilifrukt, gärna habanero 2 msk pressad lime 21/2 dl meilangrädde 31/2 dl hönsbuljong (tärning+vatten) 1-11/2 dl polentagryn 2 msk créme fraiche ev 1 liten vitlöksklyfta salt och peppar ev majsblad (färska eller torra som man lagt i blöt) GÖR SÅ HÄR: 1. Sätt ugnen på 200°C. 2. Dela filén i fyra bitar, platta ut bitarna något. Grovkrossa pepparkornen. Rulla dem i pepparblandningen och bryn dem lätt i smör. 3. Salta och stek dem färdiga i ugnen, ca 3 minuter. Enklast är att sätta in hela stekpannan i ugnen. Kontrollera att stekpannan tål detta. 4. Skala, kärna ur och tärna mangon. Skölj och skiva salladslöken. Kärna ur och hacka chilifrukten. Blanda allt detta med limesaften. Salta och peppra. 5. Koka upp grädde och buljong och tillsätt polentagrynen. Låt sjuda på svag värme i ca 20 minuter. Rör några gånger under tiden. 6. Tillsätt créme fraiche och smaka av med salt och peppar. Pressa ev i vitlök. 7. Fyll majsblasten med polentan. Skiva filén och lägg på. Servera mangosalsan till. Självklart kan man även servera filén med en klick polenta och mangosalsa utan majsblasten. Tips! Servera även med majskorn som rostats i het stekpanna och en klick matlagningsyoghurt. • 5
Buffé Sida 6
Buffé Sida 7
Buffé Sida 8
Buffé Sida 9
Buffé Sida 10
Buffé Sida 11
Buffé Sida 12
Buffé Sida 13
Buffé Sida 14
Buffé Sida 15
Buffé Sida 16
Buffé Sida 17
Buffé Sida 18
Buffé Sida 19
Buffé Sida 20
Buffé Sida 21
Buffé Sida 22
Buffé Sida 23
Buffé Sida 24
Buffé Sida 25
Buffé Sida 26
Buffé Sida 27
Buffé Sida 28
Buffé Sida 29
Buffé Sida 30
Buffé Sida 31
Buffé Sida 32
Buffé Sida 33
Buffé Sida 34
Buffé Sida 35
Buffé Sida 36
Buffé Sida 37
Buffé Sida 38
Buffé Sida 39
Buffé Sida 40