Loading...
Buffé Sida 1
Buffé Sida 2
Buffé Sida 3
Buffé Sida 4
Buffé Sida 5
Buffé Sida 6
Buffé Sida 7 SKALDJURS - OC H POTATI S G ALETT E F
ÖR 4 PERSONER 10O g skaldjur, tex räkor och musslor 400 g färsk skinn- och benfri laxfilé saft av 2 apelsiner saft av 2 citroner 4 bakpotatisar 1 msk smör 1/2 gurka 1 msk vitvinsvinäger 2 msk créme fraiche 2 msk kesella gourmet 1/2 dl rapsolja salt GÖR SÅ HÄR: 1. Skär laxen i små bitar. Pressa saften ur apelsinerna och citronerna och lägg ner fisk och skaldjur i det ca en halvtimme. 2. Skiva potatisen tunt. Smält smör i en vid stekpanna. Stek potatisen knaprig. 3. Skölj och skiva gurkan tunt på längden med osthyvel. Blanda gurka och vinäger och smaka av med salt. 4. Stek lax och skaldjur i oljan. Lägg upp allting i små högar på potatisgaletten. 5. Rör ihop créme fraiche och kesella och servera detta till. För alla? Skaldjurs- och potatisgalette innehåller inte gluten eller ägg. Mjölk ingår, men receptet kan ändras så här: stek potatisen i olja eller mjölkfritt margarin i stället för smör. Uteslut créme fraicheoch kesellablandningen och bjud i stället en klick mosad avokado, smaksatt med citron och gräslök.
Buffé Sida 8
Buffé Sida 9
Buffé Sida 10
Buffé Sida 11
Buffé Sida 12
Buffé Sida 13
Buffé Sida 14
Buffé Sida 15
Buffé Sida 16
Buffé Sida 17
Buffé Sida 18
Buffé Sida 19
Buffé Sida 20
Buffé Sida 21
Buffé Sida 22
Buffé Sida 23
Buffé Sida 24
Buffé Sida 25
Buffé Sida 26
Buffé Sida 27
Buffé Sida 28
Buffé Sida 29
Buffé Sida 30
Buffé Sida 31
Buffé Sida 32
Buffé Sida 33
Buffé Sida 34
Buffé Sida 35
Buffé Sida 36
Buffé Sida 37
Buffé Sida 38
Buffé Sida 39
Buffé Sida 40