Buffé 1
Malibu, Kalifornien. Quinoa California style Baka
gröten Ugnsbakad gröt till middag? Marita Karlssons quinoagröt med kokos och äpple passar lika bra som »brinner«, alltså breakfast for dinner, som till frukost. Recept Marita Karlsson (ur boken »Superhälsa«) Foto Stephanie Bjelkstam UGNSBAKAD QUINOA MED KOKOS Lyxig »brinner-gröt« med kokosmjölk. FÖR 4 PERSONER 2 dl quinoa 2 äpplen 1 burk kokosmjölk (400 ml) 2 dl vatten 1 tsk kanel 1 tsk vaniljpulver 2 dl pistaschnötter honung olivolja till formen salt GÖR SÅ HÄR: 1. Sätt ugnen på 175°C. Skölj quinoan väl i vatten. Dela, kärna ur och skär äpplena i mindre bitar. 2. Blanda quinoa, äpple, kokosmjölk, vatten, kanel, vanilj och 1 tsk salt. 3. Häll blandningen i en oljad ugnssäker form. Ställ in i ugnen 40–50 minuter eller tills quinoan är genomkokt. Rör om då och då och tillsätt 1–2 extra dl vatten om det behövs. Låt gröten svalna något. 4. Toppa med pistaschnötter, honung och ev mer kanel. Bjud kokosmjölk eller annan mjölk till. FÖR ALLA Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg. With love from LA 28 B U F F É 10 • 2015 EKO, SURF OCH SOL Från hasselnötsshake till powersallad. Marita Karlsson bjuder på fräscha recept från soliga Kalifornien. »Superhälsa« (Norstedts)