Buffé 1
Fänkålsjuicen från Bumpin Rinds är en riktig vita
minkick. Godaste höstkakan CARAWAY SEED CAKE Kumminkakan från St Johns är en engelsk klassiker. Det är en »torr« kaka som blir fantastisk med ett glas madeira. GER CA 10 BITAR 5 dl vetemjöl 1 tsk hel kummin 1 krm vaniljpulver 2 tsk bakpulver 250 g rumsvarmt smör 3 dl strösocker 5 ägg 1½ dl mjölk GÖR SÅ HÄR: 1. Sätt ugnen på 175°C. Smörj och mjöla en bakform, ca 1½ liter. 2. Stöt kumminen i en mortel. Blanda kummin, mjöl, vaniljpulver och bakpulver i en bunke. 3. Vispa smör och socker luftigt med elvisp, ca 2 minuter. Tillsätt äggen, ett i taget, under fortsatt vispning. 4. Sikta ner mjölblandningen och rör försiktigt till en jämn smet. Klicka/häll ut smeten i formen. 5. Grädda kakan mitt i ugnen ca 45 minuter, känn med provsticka så kakan är klar. 6. Servera med ett glas madeira. Rödbets- och avokadoröra på macka med getost och balsamvinäger. Early Bird! Pricka in lördag förmiddag, då är alla ställen öppna. 34 B U F F É 10 • 2015 Ice cream sandwich!