Loading...
Kollega 1
Kollega Sida 2
Kollega Sida 3
Kollega Sida 4
Kollega Sida 5
Kollega Sida 6
Kollega Sida 7
Kollega Sida 8
Kollega Sida 9
Kollega Sida 10
Kollega Sida 11
Kollega Sida 12
Kollega Sida 13
Kollega Sida 14
Kollega Sida 15
Kollega Sida 16
Kollega Sida 17
Kollega Sida 18
Kollega Sida 19
Kollega Sida 20
Kollega Sida 21
Kollega Sida 22
Kollega Sida 23
Kollega Sida 24
Kollega Sida 25
Kollega Sida 26
Kollega Sida 27
Kollega Sida 28
Kollega Sida 29
Kollega Sida 30
Kollega Sida 31
Kollega Sida 32
Kollega Sida 33
Kollega Sida 34
Kollega Sida 35
Kollega Sida 36
Kollega Sida 37
Kollega Sida 38
Kollega Sida 39
Kollega Sida 40
Kollega Sida 41
Kollega Sida 42
Kollega Sida 43
Kollega Sida 44
Kollega Sida 45
Kollega Sida 46
Kollega Sida 47
Kollega Sida 48
Kollega Sida 49
Kollega Sida 50
Kollega Sida 51
Kollega Sida 52 TILLBAKA TILL JOBBET Böcker med hö
g dregelfaktor Nu är Beach 2010 oåterkalleligen förbi och det är dags att börja bulla upp fettreserverna inför den stränga vintern. Äntligen kan du nu med gott samvete överge de patetiska selleristavarna och torr GI-diet och ägna dig åt lite seriöst frosseri. Kokböcker är rena pornografin för den svältfödde, inte bara under de månader du inbillade dig att du kunde svälta bort den extra hakan och de överflödiga bilringarna, det går utmärkt att låta snålvattnet rinna över förföriska matbilder och eggande recept året om. Men aldrig är väl kokbokslusten så befogad som nu, när de fåfänga försöken att komma i badbyxorna och få ribbade skinkor är över för säsongen. Beach 2011 ligger ännu långt fram i tiden och nu gäller det snarare att träna upp magsäcken inför Julbord 2010. Här kommer tips på kokböcker med hög dregelfaktor och andra matnyttiga böcker att fördriva tiden på pendeltåget med. JOHANNA ROVIRA ANNA REHNBERG /SCANPIX MATLEKTYR Karin Ahlborg Den föraktade falukorven – om ketchupkrig och fredagsmys Ordfront Se hit alla småbarnsföräldrar som med ångest serverar ungarna korv och pulvermos tre gånger i veckan. Bli kvitt det dåliga samvetet genom att läsa Ahlborgs tankeväckande bok där hon gör upp med ”äta-rätt-hysterin”. Det kan aldrig bli fel med taco till fredagsmys och kidsen svälter inte för att de äter samma rätt flera gånger i veckan. Boken ger falukorven och alla mammor och pappor som sliter med vardagen hedern åter. PETRA RENDIK Jamie Oliver Jamies Amerika Bonnierfakta Nu har turen kommit till Amerika för Jamie Oliver. Han har besökt alla delstater men valt ut sex områden som utgångspunkt för sitt upptäcktsresande. Jamie ville hitta det "typiska amerikanska" men slutsatsen är att det inte finns något sådant. Han anser att det i Amerika finns en enorm variation med massvis med spännande mat. Och visst finns det en hel del intressanta och ovanliga rätter i den här boken. Så pass många spännande recept att jag vid en första bläddring inte fann något jag kunde tänka mig att göra själv hemma i mitt eget kök. Men när jag sätter mig i lugn och ro och tittar känns det mer inspirerande och visst hittar jag ett och annat recept jag vill pröva. Recepten varvas med bilder från Jamies resa genom denna stora kontinent. Kul! ÅSA FRISK 52 KOLLEGA 5-10 Markus Aujalay Måndag - torsdag, riktig mat för familjer Natur & Kultur Markus Aujalay vill lyfta vardagen och inspirera till mer njutning en helt vanlig tisdagkväll. Kanske kan man göra något med middagen som piggar upp den där kvällen när man är trött, barnen jobbiga och partnern småsur? För att lyckas krävs veckoplanering. När du ändå sitter på söndagskvällen och planerar in veckans knattefotboll, vem som ska hämta ungar vilken dag, kan man också ta sig en funderare kring hur matveckan ska se ut. Här balanserar författaren på gränsen till att bli präktig men det funkar på mig. Ta mig tusan om jag inte ska börja redan på söndag? Lammfrikadeller på tisdag, fiskgratäng med dragon, curry och tomat på onsdag... ÅSA FRISK Therese Baalack Tårtor och bakelser från en liten smula Natur & Kultur En tårta är oftast självskriven till födelsedagskala-set eller sommarkalaset. Therese Baalack som driver konditoriet En Liten Smula i Norrtälje tycker att man gott kan avsluta en fin middag med en läcker tårta. Och efter att ha bläddrat i hennes tårtbok är jag böjd att hålla med. Här finns många tårtor jag skulle kunna tänka mig att bjuda mina vänner på efter en middag. En bra detalj som jag gillar skarpt med recepten är att de är graderade efter svårighetsgrad 1 till 5 stjärnor där 5 stjärnor är de mest avancerade recepten. Hela 6 recept har 1 stjärna så om det Therese lovar håller borde dessa fungera enkelt även för nybörjaren. Jag gillar också när det klart och tydligt står vad som bör och kan göras dagen innan. ÅSA FRISK
Kollega Sida 53
Kollega Sida 54
Kollega Sida 55
Kollega Sida 56
Kollega Sida 57
Kollega Sida 58
Kollega Sida 59
Kollega Sida 60
Kollega Sida 61
Kollega Sida 62
Kollega Sida 63
Kollega Sida 64
Kollega Sida 65
Kollega Sida 66
Kollega Sida 67
Kollega Sida 68