Buffé 1
Lördagsgott ASIATISKA SMAKER Bjud på Starta med e
n chilihet kräftskagen – det är ju trots allt augusti. Som huvudrätt blir det pepparbakad fläskkarré med kryddig plommonsås. Och till dessert – en nästan oförskämt snabbfixad iskaffeglass på kondenserad mjölk. AV YLVA BERGQVIST FOTO LENNART WEIBULL ASIATISK KRÄFTSKAGEN MED ÖRTSTRÖSSEL Bjud kräftröran med lime och sriracha på salladsblad. Eller på friterade rispapper. FÖR 4 PERSONER 170 g skalade kräftstjärtar i lag 1 dl majonnäs ½ dl crème fraiche ½ msk finrivet limeskal 1—2 tsk sriracha (stark chilisås) 1 kruka koriander ½ kruka dill 2 gemsallad rostad lök och rostade sesamfrön till servering 14 BUFFÉ 8 • 2017 Chiliheta kräftor GÖR SÅ HÄR: 1. Häll av kräftstjärtarna och hacka dem grovt. 2. Blanda majonnäs, crème fraiche, limeskal och sriracha. 3. Plocka örterna. Hacka hälften och vänd ner tillsammans med kräfthacket i röran. Ställ kallt till servering. 4. Ansa och skölj salladen. 5. Vid servering: Lägg kräftröra på salladsbladen och toppa med örter, rostad lök och sesamfrön. Fritera rispapper! Kräftröran är också god att servera på friterat rispapper. Värm rapsolja i en kastrull till 170–180°C. Fritera 4 rispapper, ett i taget, i ca ½ minut. Låt rinna av på hushållspapper.