Buffé 1
Helgmiddag! Förbered kycklingen dagen före. Värm
sedan i ugn på 150°C ca 30 minuter. BROCCOLIPLÄTTAR Ta genvägen med fryst broccoli. FÖR 4 PERSONER Vispa ihop 4 ägg och 2 dl mjölk (3 %). Blanda ner 1 dl grahamsmjöl, 1½ dl vetemjöl, 1 tsk bakpulver och ½ tsk salt och vispa ihop. Tillsätt 300 g frysta, tinade och grovhackade broccolibuketter och 200 g grovriven halloumi. Hetta upp 1 msk smör och 1 msk rapsolja i en stekpanna. Häll i ½ dl av smeten i stekpannan och stek plättarna ca 2 minuter på vardera sidan. Servera gärna med keso, bacon och en råkostsallad. PEPPER MELT & KÅLSALLAD Gratinerad macka med bönor och inlagd paprika. FÖR 4 PERSONER Sätt ugnen på 225°C. Strimla 4 grillade inlagda paprikor. Häll av, skölj och låt 1 förp cannellinibönor (390 g) rinna av. Blanda paprikan och bönorna med 1 riven vitlöksklyfta, 1 dl riven lagrad ost, ½ dl majonnäs, ½ tsk salt och ½ tsk svartpeppar. Fördela på 4 skivor surdegsbröd och gratinera ca 10 minuter, tills de får lite färg. Blanda 300 g strimlad vitkål, 1 hackad rödlök, 1 tsk , 2 msk färskpressad citronjuice och ½ dl olivolja i en skål. Massera tills kålen blir mjuk. Blanda ner 1 strimlat äpple. Smaka av med svartpeppar och ev . KYCKLING MED AJVARTÄCKE Perfekt fredagskyckling. FÖR 4 PERSONER Sätt ugnen på 225°C. Bryn ca hastigt runt om i 2 msk olja, krydda med 1 tsk salt och 2 krm peppar. Lägg i en ugnsform. Blanda 2 dl lättcrème fraiche, 1½ dl ajvar relish, 1 dl riven lagrad ost, 1 riven vitlöksklyfta, 1 tsk salt och ½ tsk svartpeppar. Bred över kycklingen. Blanda 1 dl panko (asiatiskt ströbröd) med 2 msk olja och 2 msk fryst hackad persilja och strö över. Gratinera ca 25 minuter. Servera gärna med haricots verts. SVAMPPASTA CARBONARA Koka ut vätskan ur svampen om du plockat den själv. FÖR 4 PERSONER Koka 300 g spagetti enligt förpackningen och häll av. Stek 500 g blandad svamp, ½ hackad gul lök, 2 hackade vitlöksklyftor, och 1 tsk svartpeppar i 2 msk olivolja i en stor stekpanna ca 5 minuter, tills det får lite färg. Vispa ihop 3 äggulor, 2 dl vispgrädde och parmesan. Rör ner tillsammans med pastan i svampfräset. Krydda med 1 tsk chili och toppa med 1 dl hackad persilja. Servera gärna med extra parmesan. TIPS! Vi har samlat våra godaste svamprecept – kolla in listan på ica.se/buffe. BUFFÉ 8 • 2017 25 PASTAGRATÄNG MED KYCKLING Färdiggrillad kyckling sparar tid. FÖR 4–6 PERSONER Sätt ugnen på 225°C. Koka 250 g penne och häll av. Blanda köttet från 1 grillad kyckling med pastan i en stor skål. Tillsätt 2 förp tomatbaserad pastasås (à 390 g), 300 g frysta broccolibuketter, 2 tsk torkad oregano, 1 tsk salt och 1 tsk svartpeppar. Blanda väl och lägg i en oljad ugnsform. Rör ihop 200 g färskost (av philadelphiatyp), 1 dl mjölk (3 %) och 1 dl riven lagrad ost och häll över. Gratinera 20–25 minuter. Servera med en sallad. För alla finns vid respektive recept på ica.se/buffe