Buffé 1
Pausa promenaden en stund på Plaza Jesús de la Pa
sión. Tre smakfulla tapas! SPENAT- OCH KIKÄRTSRÖRA Espinacas con garbanzo – en klassisk smårätt i Sevilla. FÖR 4 PERSONER Krama ut vätskan ur 200 g fryst, tinad bladspenat och hacka grovt. Stek 2 skivor vitt bröd (kantskurna) och 2 skalade vitlöksklyftor i 2 msk olivolja i 3–4 minuter. Mixa bröd och vitlök till en jämn röra. Fräs ½–1 msk anchochilipulver, 1 tsk malen kummin och 1 tsk malen koriander i 1 msk olivolja på låg värme ca 2 minuter. Tillsätt spenat, brödröra, 1 förp kokta, avrunna kikärter (380 g), 1 tsk vitvinsvinäger, 2 dl vatten och 1 tsk salt. Låt koka ihop ca 10 minuter på svag värme, tills det är krämigt. Servera med rostat vitt bröd. FÖR ALLA Se ica.se/buffe TOMATPESTO PÅ ROSTAT SURDEGSBRÖD Gör peston nötfri med solrosfrön. FÖR 4 PERSONER Mixa 200 g soltorkade tomater, ¾ dl olivolja, 100 g riven pecorino och 100 g rostade pinjenötter slätt i en blender. Servera på rostat surdegsbröd och toppa gärna med rucola och rostade pinjenötter. FÖR ALLA Se ica.se/buffe GETOST MED SALSA VERDE Krämigt gott före middagen eller på en buffé. FÖR 4 PERSONER Mixa 2 dl hackad persilja, 1 msk kapris, , 1 vitlöksklyfta och ½ dl olivolja slätt. Skär 150 g getost i skivor. Lägg osten i en ugnsform och värm i ugnen på 225°C ca 5 minuter. Ta ut och ringla salsan över. Servera genast. FÖR ALLA Se ica.se/buffe TIPS! Häng med på spännande matupplevelser. På ica.se/buffe hittar du våra tidigare foodwalks i Williamsburg, Bangkok, Madrid, Berlin, Hongkong, Wien, Istanbul, London och Kapstaden. Citrusträd i parken María Louisa. Maquila Bar serverar sitt egenbryggda öl Son. bildtext Potatissnacks vid Plaza de la Alfalfa. Traditionella smaker på El Rinconcillo. En caña i skuggan av katedralen. BUFFÉ 8 • 2017 31