Buffé 1
matigt & nyttigt mellis SPENATPANNKAKA MED ÖRTKES
O Grönaste pannkakan! Boostad med spenat – både gott och näringsrikt. GER 6–8 PANNKAKOR 2 dl mjölk (3 %) 2 ägg 65 g färsk spenat 2 dl vetemjöl ½ tsk salt 2 dl finrivna morötter smör TOPPING 3 dl keso ½ dl pesto 2 dl riven morot GÖR SÅ HÄR: 1. Förbered toppingen. Blanda keso och pesto. 2. Mixa mjölk, ägg och spenat till en slät smet med stavmixer. 3. Tillsätt mjöl och salt. Vispa till en moroten. 4. Hetta upp en stekpanna (ca 24 cm i diameter) med ½ msk smör. 5. Häll i ¾ dl smet och stek på medelvärme. När ytan stelnat är det dags att vända pannkakan. Stek ytterligare någon minut. 6. Servera pannkakorna med keso LYXIG FÖRRÄTT OCH SÖT DESSERT Gör små, frasiga pannkakor till förrätt och toppa med löjrom, finhackad rödlök, vispad crème fraiche och dill. Det är smart att göra klart toppingen någon timme i förväg, men servera pannkakorna nystekta. Till den söta dessertpannkakan kan man smaksätta smeten med en mogen, mosad banan. Någon minut innan man lyfter pannkakan ur pannan strör man över mörk choklad som smälter av värmen. Toppa med lönnsirap, jordnötter och glass. förrätt LYXPANNKAKA MED LÖJROM Helt glutenfria och frasiga till tusen. Perfekt som lyxig förrätt. GER 8–10 SMÅ PANNKAKOR 2 dl mjölk (3 %) 1 ägg 1 dl majsstärkelse 1 krm salt smör TOPPING 2 dl crème fraiche 1 msk finrivet citronskal 1 msk färskpressad citronjuice 1 rödlök 80 g löjrom färsk dill 20 BUFFÉ 8 • 2017 För alla fi nns vid respektive recept på ica.se/buff e