Buffé 1
KORV I BRÖD MED ROTSELLERISALLAD Rotsellerin med
senap blir en matig topping. Strössla över lite rostad lök för extra smak. FÖR 4 PERSONER Blanda 200 g grovt riven rotselleri med 1 msk färskpressad citronjuice, 1 dl hackad persilja, 2 msk grovkornig senap, 2 msk majonnäs, ½ tsk peppar och ½ tsk salt. Stek eller grilla 4 färska kabanoss (gärna av lamm). Värm 4 korvbröd. Servera korven i bröden och toppa med rotsellerisalladen och lite rostad lök. FÖR ALLA Gör glutenfri: välj glutenfritt bröd och glutenfri rostad lök. Kontrollera innehållet i korven.Gör laktosfri: välj laktosfritt bröd. Kontrollera innehållet i korven.Gör mjölkproteinfri: välj mjölkfritt bröd. Kontrollera innehållet i korven.Gör äggfri: välj äggfri majonnäs. Kontrollera innehållet i korv och bröd. Rivigare korv! CITRONLAX MED RÖTT & GRÖNT Snabblagad lax med höstsmaker. FÖR 4 PERSONER Sätt ugnen på 225°C. Lägg 4 portionsbitar fryst, tinad lax (à 125 g) på en bakpappersklädd plåt. Ringla över 2 msk färskpressad citronjuice och krydda med ½ tsk salt och ½ tsk peppar. Blanda 500 g klyftade färdigkokta rödbetor och 2 urkärnade klyftade röda äpplen med 2 msk olivolja, 1 tsk citronjuice, 1 tsk salt och ½ tsk peppar och fördela runt laxen. Ställ in i ugnen 10 minuter. Blanda 125 g skuren grönkål med 1 msk olivolja. Ta ut plåten och strö över kålen, ställ in ytterligare 5—10 minuter. Blanda 2 dl grekisk yoghurt (10 %) med . Smaka av med salt och peppar. Servera laxen med pepparrotsyoghurten. FÖR ALLA Fri från gluten och ägg. Gör laktosfri: välj laktosfri yoghurt.Gör mjölkproteinfri: byt ut yoghurt mot soja-, havre- eller risbaserad ersättningsprodukt. BUFFÉ 8 • 2017 9