Buffé 1
Ett gäng söta och salta bars i kylen är ett av ko
ckens och receptkreatörens Julia Cedenblads bästa tips för att förenkla vardagen. När dagarna går i ett med barn, jobb och allt annat som ska fixas är det skönt att ha ett gäng energikickar på lager. – Det är så bra med bars, för du gör dem vid ett tillfälle då du har lite tid över, och sedan när du inte har någon tid alls och är hungrig är det enkelt att göra ett hälsosamt val, säger Julia. Hennes favorit är chokladoch bananbarsen här bredvid. De är gjorda på dinkel och mättar bra men är ändå lite söta. – De är lite som en chokladboll, med skillnaden att du här får energi som håller länge. Gillar du salt mer än sött passar de salta sesambarsen med chili och lime här nedan. CHOKLADBARS MED BANANKRISP GER 10–12 BARS 2 dl rostad sötmandel 10 urkärnade dadlar (ca 120 g) 1 msk kokosolja 2 msk kakao ½ tsk flingsalt 4 dl dinkelflingor eller havregryn ½ dl grovkrossade bananchips GÖR SÅ HÄR: 1. 2. FÖR ALLA NÖTBARS MED CHILI & LIME GER 10–12 BARS 2 dl valnötter 2 dl hasselnötter 2 dl vita sesamfrön ¾ dl honung 2 msk finrivet limeskal 1 tsk chiliflakes 1 tsk flingsalt GÖR SÅ HÄR: 1. 2. 3. 4. FÖR ALLA BUFFÉ 8 • 2017 33 Foto Carl Lemon