Buffé 1
Fusion Marknader samsas med Michelinkrogar och ga
tukök. Ovan: Utsikt över Hongkong-ön mot fastlandsdelen Kowloon. Nedan: Har gau, genomskinlig räkdumpling. Wet Market. Dai pai dong, Stanley Street. La Cabane. Svindlande vyer, hemliga prång, neonljus och rökelsedoft te Dont mess with Teeeee akha? INGEFÄRSSCONES Lyxiga scones med hackad syltad ingefära. Gott till en kopp te. Sätt ugnen på 200°C. Mixa 5 dl vetemjöl, 1 dl strösocker och 1 msk bakpulver i matberedare. Lägg till finrivet skal av ½ citron och 175 g kallt smör i tärningar. Mixa i 1 ½ dl vispgrädde. Lägg degen på mjölat bakbord. Tillsätt 1 ½ dl finhackad syltad ingefära och knåda snabbt ihop degen. Forma degen till en 20 cm lång rulle. Skär den i 14 bitar. Rulla dessa till bollar. Lägg dem på en bakpappersklädd plåt. Platta till dem lätt. Pensla med lite vispgrädde. Grädda mitt i ugnen 15–20 minuter, till en gyllenbrun färg. Goda att servera ljumna.