Buffé 1
Tips Rosta majsen lätt i en torr panna. Det lyſt
er rätten ytterligare ett snäpp! FÖR ALLA Gör glutenoch äggfri: Välj lämpligt bröd. Gör laktos- respektive mjölkproteinfri: använd laktosfri matyoghurt respektive mjölkfritt alternativ. Välj lämpligt bröd. Kontrollera kycklingkrydda och barbecuesås för samtliga allergier. Läckert på nolltid! PULLED CHICKEN Få rätter har fått sådant genomslag som pulled pork. Lätt att göra men kräver fl era timmar i ugnen. Till vardags passar en supersnabb variant med färdiggrillad kyckling. Perfekt fredagsmys. Välj en barbecuesås som inte är så söt. FÖR 4 PERSONER 1 grillad kyckling 1 stor rödlök 2 vitlöksklyftor 1 chilifrukt (t ex spansk peppar) 1 flaska barbecuesås à 500 g (gärna med rökig hickorysmak) olivolja salt, nymalen svartpeppar TILL SERVERING 1–2 avokado 1 ask körsbärstomater (250 g) 1 burk majskorn (ca 340 g) 2 dl matyoghurt (10 %) 8 små bröd (t ex surdegsfrallor) limeklyftor, färsk koriander GÖR SÅ HÄR: 1. Plocka/riv kycklingköttet i bitar. 2. Skala och skär rödlöken i tunna klyftor. Skala och fi nhacka vitlöken. Dela chilin på längden och skrapa ut kärnor och fröfästen med en tesked. Hacka chilin fi nt. 3. Fräs lök, vitlök och chili i 2 msk olja i en kastrull 1–2 minuter utan att det bränns. 4. Lägg i kycklingköttet och häll i hela fl askan med barbecuesås. Häll lite vatten i den tomma fl askan. Sätt på locket och skaka om och häll i det sista av såsen i kastrullen. Låt allt bli varmt. Smaka av med salt och peppar. 5. Skiva avokadon och klyfta tomaterna. Häll av majsen. Servera kycklingen med tillbehören samt bröden och låt alla ta för sig.