Buffé Sida 1
Buffé Sida 2
Buffé Sida 3
Buffé Sida 4
Buffé Sida 5
Buffé Sida 6
Buffé Sida 7
Buffé Sida 8
Buffé Sida 9
Buffé Sida 10
Buffé Sida 11 SPENAT- OCH APELSINSALLAD En härlig
färgklick på buffébordet. God kontrast till de mer klassiska rätterna. FÖR CA 1 0 PERSONER (BUFFÉ) ca 250 färsk spenat 1 apelsin 1 papaya 1 dl aprikoser (blötlagda i ca 1 timme) 1 knippe rädisor FLÄDERDRESSING: 2 msk konc flädersaft 1 msk vitvinsvinäger 11/2 msk olivolja 1/2 msk pressad citronsaft 11/2 msk vatten salt, svart- eller vitpeppar GÖR SÅ HÄR: 1. Skölj och riv ev spenaten i mindre bitar. Lägg upp på ett stort fat. 2. Skala apelsinen och skär i mindre bitar, gärna hinnfria. Skala papayan, kärna ur och skär i mindre bitar. Fördela apelsin- och papayabitar över spenaten tillsammans med aprikoserna. 3. Skölj och ansa rädisorna. Garnera med dem. 4. Skaka ihop dressingen och smaka av med salt och peppar. Häll över lite dressing och servera mer vid sidan. FÖR ALLA? Innehåller inte gluten, mjölk eller ägg. SELMAS FESTTÅRTA MED KOLAKRÄM En härligt ljusgul tårta med krämig fyllning och seg kolakräm på toppen. 2 ägg 1 dl socker 1/2 dl potatismjöl 1/2 dl vetemjöl 1 tsk bakpulver RÅKRÄM: 2 äggulor 2 msk florsocker 2 dl vispgrädde 2 tsk vaniljsocker 2 gelatinblad KOLAKRÄM: 3 dl vispgrädde 11/2 dl socker, 1 krm salt 25 g smör GÖR SÅ HÄR: 1. Börja med bottnarna. Sätt ugnen på 175°C. Vispa ägg och socker pösigt. 2. Blanda mjölsorter och bakpulver. Sikta ner detta i äggsmeten och rör försiktigt. Häll smeten i en smord form, 24 cm i diameter. Grädda i 20 minuter. 3. Vispa äggulor och florsocker till råkrämen. Vispa grädden för sig med vaniljsocker. 4. Blötlägg gelatinbladen i vatten. Värm dem i kastrull och låt sedan svalna. Rör i äggsmeten och grädden. 5. Häll grädde, socker och salt i en kastrull. Låt bubbelkoka på svag värme till seg konsistens, 15-30 minuter. Låt svalna. Tillsätt smöret. 6. Lägg ihop bottnarna med råkräm emellan. Bre kolakrämen över; spritsa tex ett spetsmönster. Garnera med marsipankycklingar. FÖR ALLA? Selmas festtårta med kolakräm innehåller gluten, mjölk och ägg. BÖCKLING- OCH ÄGGSALLAD FÖR 1 0 PERSONER (BUFFÉ) 8 ägg 12 böcklingar, ca 11/2 kg 1 bit purjolök (ca 15 cm) 2 salladshuvuden, gärna några olika sorter SÅS: 3 dl gräddfil 2 msk majonnäs 3 msk osötad fransk senap 4 msk klippt dill salt och peppar GÖR SÅ HÄR: 1. Hårdkoka äggen (9-10 minuter). Spola dem med kallt vatten, skala och skär varje ägg i fyra klyftor. 2. Rensa och filéa böcklingarna. 3. Skölj, ansa och strimla purjolöken. Skölj salladen och riv den. 4. Rör ihop såsen. Täck bottnen på ett stort serveringsfat med salladsblad. Lägg ut böcklingbitar, ägg och strö över purjo. Droppa över såsen. FÖR ALLA? Innehåller inte gluten. Mjölk och ägg ingår. i .1 På www.ica.se kan man se hur man gör sina egna marsipankycklingar.
Buffé Sida 12
Buffé Sida 13
Buffé Sida 14
Buffé Sida 15
Buffé Sida 16
Buffé Sida 17
Buffé Sida 18
Buffé Sida 19
Buffé Sida 20
Buffé Sida 21
Buffé Sida 22
Buffé Sida 23
Buffé Sida 24
Buffé Sida 25
Buffé Sida 26
Buffé Sida 27
Buffé Sida 28
Buffé Sida 29
Buffé Sida 30
Buffé Sida 31
Buffé Sida 32
Buffé Sida 33
Buffé Sida 34
Buffé Sida 35
Buffé Sida 36
Buffé Sida 37
Buffé Sida 38
Buffé Sida 39
Buffé Sida 40