Loading...
Buffé Sida 1
Buffé Sida 2
Buffé Sida 3
Buffé Sida 4
Buffé Sida 5
Buffé Sida 6
Buffé Sida 7
Buffé Sida 8
Buffé Sida 9
Buffé Sida 10
Buffé Sida 11
Buffé Sida 12
Buffé Sida 13
Buffé Sida 14
Buffé Sida 15 med mixerstav. Tillsätt resten av my
ntan, ärterna och buljongen. Smaka av med vitpeppar och salt. 4. Strö över nyriven parmesanost och ringla extra fin jungfruolja över soppan. Ät soppan med gott bröd, grönsalladsblad, gurkbitar och ädelost. FÖR ALLA? Illgrön soppa av ärter innehåller inte gluten. Mjölk ingår. Känsliga äggallergiker bör välja parmesanost utan konserveringsmedlet E1105 Lysozym. TOMATSOPPA MED APELSIN FÖR 4 PERSONER 12 färska tomater 2 vitlöksklyftor 2 schalottenlökar 2 msk olivolja 7- 8 dl vatten 2 msk socker 1/2 citron 2 apelsiner salt, vitpeppar färsk rosmarin GÖR SÅ HÄR: 1. Skär 10 av tomaterna i fyra delar. 2. Skala och skär vitlök och lök fint och låt den fräsa mjuk i en kastrull med olivoljan. Tillsätt de tio tomaterna i bitar och häll på vattnet. Låt koka i 15 minuter. Mixa och passera. 3. Häll tillbaka det passerade i kastrullen och späd ev med mera vatten till lämplig konsistens. Smaka av med socker, citronjuice, juicen av en apelsin, salt och vitpeppar. 4. Skär de återstående två tomaterna i fina små tärningar till dekoration. Lägg i tomattärningarna och garnera varje tallrik med apelsinskivor. Servera en rostad eller smörfräst skiva bröd med jämtländsk getost eller den liknande franska chévren till. Lite klippt rosmarin gifter sig fint med getosten. Tips! I stället för färska tomater kan man använda krossade tomater. Tänk på att anpassa vattenmängden efter den sort som väljs. FÖR ALLA? Tomatsoppa med apelsin innehåller inte gluten, mjölk eller ägg. Välj tillbehör som passar vid ev allergi.
Buffé Sida 16
Buffé Sida 17
Buffé Sida 18
Buffé Sida 19
Buffé Sida 20
Buffé Sida 21
Buffé Sida 22
Buffé Sida 23
Buffé Sida 24
Buffé Sida 25
Buffé Sida 26
Buffé Sida 27
Buffé Sida 28
Buffé Sida 29
Buffé Sida 30
Buffé Sida 31
Buffé Sida 32
Buffé Sida 33
Buffé Sida 34
Buffé Sida 35
Buffé Sida 36
Buffé Sida 37
Buffé Sida 38
Buffé Sida 39
Buffé Sida 40