Buffé Sida 1
Buffé Sida 2
Buffé Sida 3
Buffé Sida 4 Kjell-Henry och Yvonne Ekdahl delar m
at- och konstintresset, och har även arbetat med mat ihop. Kjell-Henrys påskbuffé Kjell-Henry har dukat upp sin bästa påskmeny hemma hos en god vän. Här finns allt man vill ha till påsk: en lyxig ugnsomelett med kräftstjärtar, chévrefylld lammstek, fräscha sallader och en påsktårta med kolasmak. TEXT ANNA GIDGÅRD RECEPT KJELL-HENRY DAHLBERG FOTO PER MAGNUS PERSSON »In med magen, så jag kommer förbi och fram« och »Stäng av värmen Britta«. Två klassiska reklamfilmskommentarer myntade av KjellHenry Dahlberg. Det är så han heter, han som spelar den gnällige skivbolagsdirektören som kö r med sina anställda. Kjell-Henry har varit statist i flera filmer, men det är inte många som vet at t han också ä r både konstnär och kock. Nä r han målar ä r många av motiven blommor från trädgården , hämtade från hans uppväxtmiljö. Från föräldrahemmet i Dalarna kommer också mycket av hans matlagningsinspiration. -S å hä r gjorde alltid mamma , säger KjellHenry ofta när han lagar mat . Konstnärsyrket är sällan särskilt inkomstbringande så han har också under många år försörjt sig på at t laga mat å t barn på förskolor. När Kjell-Henry dukar upp sin påskbuffé hemma hos en god vän ä r många av rätterna klassiska, men med ett modern t inslag. Han har också med sig fat och skålar at t duka med - hans hem ä r som ett enda stort rekvisitalager, med ärvda porslinstuppar och fynd från antikaffärer. DRYCKESTIPS! På sidan 13 berättar Jan Samuelson om passande drycker till påskbuffén. DEKORATION: Små kycklingar eller ägg av marsipan (hemmagjorda eller köpta). Gräset som kycklingarna står i är pärlsocker som vi färgat med grön och lite gul karamellfärg på ett fa t ÄGGHALVOR Vi har gjort några med räkor och två sorters rom. Några med ansjovis i kors. Några med en laxskiva och en klick hovmästarkräm (hovmästarsås som rörs ut med créme fraiche). Kaviarkräm (vanlig kaviar utrörd i créme fraiche) är också gott Om man använder en sprits ser det extra proffsigt u t De kokta äggen är färgade med lökskal. Spräckligheten beror på att vi knutit fast skal runt ägget och inte bara lagt dem i vattnet Några ägg färgade vi knallrosa genom att lägga rödbetsbitar i vattnet
Buffé Sida 5
Buffé Sida 6
Buffé Sida 7
Buffé Sida 8
Buffé Sida 9
Buffé Sida 10
Buffé Sida 11
Buffé Sida 12
Buffé Sida 13
Buffé Sida 14
Buffé Sida 15
Buffé Sida 16
Buffé Sida 17
Buffé Sida 18
Buffé Sida 19
Buffé Sida 20
Buffé Sida 21
Buffé Sida 22
Buffé Sida 23
Buffé Sida 24
Buffé Sida 25
Buffé Sida 26
Buffé Sida 27
Buffé Sida 28
Buffé Sida 29
Buffé Sida 30
Buffé Sida 31
Buffé Sida 32
Buffé Sida 33
Buffé Sida 34
Buffé Sida 35
Buffé Sida 36
Buffé Sida 37
Buffé Sida 38
Buffé Sida 39
Buffé Sida 40