Buffé Sida 1
Buffé Sida 2
Buffé Sida 3 Ägg - ett vackert vårtecken Ägg var t
idigare ett starkt vårtecken. Äggproduktionen satte igång på allvar när ljuset kom. Och ljuset brukar komma i påsktider. Se där, en förklaring till ägg och påsk. Men ägg är så mycket mer än påskmat. Jag undrar om det över huvud taget finns någon (mat)råvara som är lika användbar och mångsidig. Samtidigt är den mycket vacker; äggets form har inspirerat såväl konstnärer som formgivare: möbler, bilar, porslin, och till och med arkitektur har fått ha det som förebild. Ägget är dessutom fantastiskt mångsidigt i matlagning. Ofta använder man det för att hålla samman, te x färser, majonnäs och såser. Men ibland kan effekten vara den motsatta: den uppvispade äggvitan gör sufflén hög och luftig. Ägg serveras till frukost (kokt, stekt etc), ägg serveras till lunch/middag (omelett, pannkaka etc) och till dessert (parfait, krämer etc). Ägg är en produkt som passar alla samhällsklasser. Ägg passar till både vardag och fest. Det svenska smörgåsbordet vore inte detsamma utan ägg (fyllda ägghalvor brukar ha en strykande åtgång på julborden). Kallt, varmt, helt, hackat, rått, vispat, konserverat... Ägget kan förekomma i de mest skiftande skepnader. Det har också högt näringsvärde med många viktiga vitaminer. Ägg är relativt billig mat. Behöver det sägas mer... Ja, kanske det personliga. Hemma hos mina föräldrar te x lyfts ägg ur kokvattnet vid minst tre tillfällen på rnornarna, löst, medium och hårt. Nä r det gäller äggets kokningsgrad är alla finsmakare. TONY WALLIN CHEFREDAKTÖR ICA i ny bransch Det finns ett stort intresse idag för att ta hand om kroppen och bry sig om hälsan, tex genom att äta rätt, motionera, använda skönhetsprodukter, åka på »spa« och så vidare. Att erbjuda möjligheten att må bra genom god och nyttig mat, det har vi på ICA gjort länge, men skönhets- och hälsobranschen är ett helt nytt område som vi nu ger oss in i. Vi öppnade i februari våra två första Etos-butiker i Nacka och Bålsta utanför Stockholm. Etos-butikerna, som redan finns i Holland, har ett brett sortiment av skönhets- och hälsoprodukter. Affärsidén är att erbjuda både produkter och tjänster som förbättrar kundernas välmående. Vilket också stämmer mycket väl överens med ICAs ambitioner. Etos vill bjuda på upplevelser, och man kommer att ha en mängd aktiviteter i butikerna. Det kan handla om tryckpunktsmassage, manikyr, stressnivåmätning och blodtryckskontroll. Vi är mycket spända på att se hur de svenska kunderna tar emot Etos. Vi har börjat i liten skala med två butiker, men vill gärna att det ska bli många fler över landet! Glad påsk önskar jag er alla! Kenneth Bengtsson VD ICA Handlarnas AB Päskbuffé 4 Fyra soppor 1 4 Receptregister Böckling- och äggsallad 11 Chowder med majs 34 Citrondipp med räkor 24 Citronglass med ägglikör 29 Frysta blåbär med het citronkolasås 27 Gammaldags sill 7 lllgrön soppa av ärter 14 Kokt lax med spenat och dillsås 22 Konstnärens röda sill 7 Lammgryta med parmaflarn 29 Lax i folie 34 Laxburgare med fetadressing 27 Fem omeletter 1 9 Berits bästa 14 Ljummen kycklingsallad med saffransdressing 24 Matjesröra 16 Omelett med lök, tomat, salami och potatis 20 Omelett med purjolök, brie och champinjoner 20 Omelett med spenat, gorgonzola och kalkon 20 Pastagratäng med svamp 34 Peanut crunch 16 Påsksallad å la Nice 34 Påskägg 16 Rotfruktssoppa 14 Hönsbesök 31 Max 15 kronor 34 Rotfruktssoppa med saffran 14 Saltgurka 16 Selmas festtårta med kolakräm 11 Skinkstek med ansjovisspetsad gräddsås 22 Solgul bulgur med grönsaker 9 Spenat- och apelsinsallad 11 Tant Gudruns festomelett 7 Tomatsoppa med apelsin 15 Ägghalvor 4 Örtgratäng med matjes 34 Örtkryddad lammstek med chévre 9 Påskrecept finns också på www.ica.se r /r v Redaktion , tel : 08-728230 0 Redaktion , adress : Box 6630,11 3 8 4 Stockholm E-post : red.buffe@forlaget.ica.se Annons , tel : 021-19400 0 Annons , adress : Stora gatan 41 , 7218 5 Västerås ICA Kundkort/adressändring : 033-474 7 9 0 Övriga frågor : 020-83333 3 (vardagar 9-16 ) Prenumeration : 021-19460 2 Pris: 22 0 kr/helår Chefredaktör : Tony Wallin Ansvari g utgivare : Kenneth Bengtsson Redaktionssekreterare : Anna Gidgård Kock : Jacob Gray Redaktionsassistent : Richard Carlsson Annonssäljare : Glenn Braun 021-19425 6 Redaktionsråd : Eva Buren , Irene Falkbrink Norrman, Jan-Åke Karlsson, Lisbeth Kohls, Torbjörn Norberg , Nina Tarukoski, Marie Lindgren Produktion : ICA förlaget A B Repro : done , Västerås Tryckeri : Roto Smeets, Holland
Buffé Sida 4
Buffé Sida 5
Buffé Sida 6
Buffé Sida 7
Buffé Sida 8
Buffé Sida 9
Buffé Sida 10
Buffé Sida 11
Buffé Sida 12
Buffé Sida 13
Buffé Sida 14
Buffé Sida 15
Buffé Sida 16
Buffé Sida 17
Buffé Sida 18
Buffé Sida 19
Buffé Sida 20
Buffé Sida 21
Buffé Sida 22
Buffé Sida 23
Buffé Sida 24
Buffé Sida 25
Buffé Sida 26
Buffé Sida 27
Buffé Sida 28
Buffé Sida 29
Buffé Sida 30
Buffé Sida 31
Buffé Sida 32
Buffé Sida 33
Buffé Sida 34
Buffé Sida 35
Buffé Sida 36
Buffé Sida 37
Buffé Sida 38
Buffé Sida 39
Buffé Sida 40