Buffé Sida 1
Buffé Sida 2
Buffé Sida 3
Buffé Sida 4
Buffé Sida 5
Buffé Sida 6
Buffé Sida 7
Buffé Sida 8
Buffé Sida 9
Buffé Sida 10
Buffé Sida 11
Buffé Sida 12
Buffé Sida 13
Buffé Sida 14
Buffé Sida 15
Buffé Sida 16
Buffé Sida 17
Buffé Sida 18
Buffé Sida 19
Buffé Sida 20
Buffé Sida 21
Buffé Sida 22
Buffé Sida 23
Buffé Sida 24
Buffé Sida 25
Buffé Sida 26
Buffé Sida 27
Buffé Sida 28
Buffé Sida 29
Buffé Sida 30
Buffé Sida 31
Buffé Sida 32
Buffé Sida 33
Buffé Sida 34 Snabbt & lättlagat Max AV BIRGITTA R
ASMUSSON (ICA PROVKÖK) FOTO ARNE ADLER RECEPTEN ÄR BERÄKNADE FÖR 4 PORTIONER 1 5 krono r Påsksallad ä la Nice Koka 6-7 potatisar, eller använd rester. Låt potarisen kallna. Koka i paket gröna böno r (ca Z50 g) enligt förpackningens anvisning. Hårdkok a 2 ägg. Strimla 1 grönsalladshuvud och lägg ut p å fat. Skala och skiva potatisen. Låt 2 burkar tonfisk i vatten å 200 g rinna av. Dela tonfisken i bitar. Skala och skiva 1 rödlök . Fördela potatis, tonfisk, bönor, 1 burk svarta oliver (ca 227 g), 1 burk sardeller (ca 50 g) och lökskivor över salladen. Blanda 1 msk vinäger och 3 msk olja, lite salt och peppar till en vinägrett. Häll den över salladen. Pressa de hårdkokta äggen genom en nätsil som ett mimosaströssel över salladen. Servera med rosta t bröd . Pastagratäng med svamp Koka ca 280 g pasta, gärna makaronistänger, enligt förpackningens anvisning. Skala och hacka 1 gul lök. Tärna 100 g rök t skinka. Låt 1 burk kantareller (ca 300 g) rinna av. Smält 1 msk margarin i en panna . Lägg i lök och svamp. Låt fräsa några minuter. Tillsätt skinkan och låt den fräsa med. Rör ner 2 dl créme fraiche. Krydda med 1 tsk salt, 1 krm peppar, 1/2 dl hackad gräslök och 1 tsk salvia. Låt pastan rinna av. Fördela den i fyra lätt smorda portionsformar. Gör en fördjupning i mitten. Fördela svampröran i mitten. Strö över 2-3 dl riven ost, gärna parmesan. Gratinera ca 10 minute r i 225°c. Servera med tomat- och löksallad. Lax i folie Tina 1 paket fryst tärnad potatis (ca 600 g). Skölj och strimla 3-4 selleristjälkar. Tärna ca 100 g soltorkade to - mater i olja. Skölj, skala och skiva 2 apelsiner. Fördela grönsaker och frukt på ett stort ar k ugnsfolie. Lägg på ca 600 g skinn- och benfri laxfilé eller 4 portionsbitar. Salta med 1 tsk salt och 1 krm svartpeppar. Droppa över juicen av 1 apelsin. Vik ihop folien till ett tätt paket. Lägg i ugnssäker form eller ugnspanna . Tillaga 25-30 minuter i ugn, 200°c. Servera med en blandad sallad och sprödrostad baguette. Chowder med majs Skala och tärna 2 stora potatisar. Skala och hacka 1/2 gul lök. Fräs potatis och lök i 2 msk olja i en gryta stor nog för soppkök . Häll på 5 dl grönsaksbuljong (vatten + tärning). Låt koka under lock tills potatisen känns mjuk, ca 10 minuter. Lägg i 1 burk majs (300 g), 1 urkärnad och strimlad grön paprika . Späd med 5 dl mjölk och 1 dl grädde. Krydda med 1 tsk salt, 1 krm peppar, 1 krm paprika och 1/2 tsk timjan eller 1/2 msk färsk hackad. Låt soppan koka i ca 5 minuter. Servera med sconesmuffins bakade av mixpaket . Örtgratäng med matjes Låt 1 burk matjessill (ca 570 g) rinna av. Skär sillfiléerna i 1-2 cm breda bitar. Lägg dem i en lätt smord ugnssäker form. Hacka 1 knippa basilika, 1 knippa bladpersilja och 1/2 knippa gräslök. Blanda örtern a med 1 dl grädde och 1 dl matlagningsyoghurt, 2 tsk vetemjöl, 1 tsk rivet skal av citron, 1/2 tsk salt och 1/2 tsk citronpeppar. Fördela blandningen över sillen. Gratinera ca 15 minuter mitt i ugnen i 25O 0 c. Servera med grovt bröd och ost. Buffé 3/2002
Buffé Sida 35
Buffé Sida 36
Buffé Sida 37
Buffé Sida 38
Buffé Sida 39
Buffé Sida 40