Buffé Sida 1
Buffé Sida 2
Buffé Sida 3
Buffé Sida 4
Buffé Sida 5
Buffé Sida 6
Buffé Sida 7
Buffé Sida 8
Buffé Sida 9
Buffé Sida 10
Buffé Sida 11
Buffé Sida 12
Buffé Sida 13
Buffé Sida 14
Buffé Sida 15
Buffé Sida 16
Buffé Sida 17
Buffé Sida 18
Buffé Sida 19
Buffé Sida 20
Buffé Sida 21
Buffé Sida 22 c KOKT LAX MED SPENAT OCH DILLSAS FÖ
R 4 PERSONER 1/2 gul lök 1 dl vitt matlagningsvin 2 dl fiskbuljong (tärning eller konc fond + vatten) 2 dl vispgrädde 2 msk ljus maizenaredning 1 tomat 1/2 kruka dill 4 bitar lax å 150 g (600 g laxfilé) 150 g färsk bladspenat olivolja till stekning salt, peppar GÖR SÅ HÄR: 1. Finhacka löken och fräs den mjuk i en kastrull med 1 msk olivolja. 2. Häll på vin och låt småputtra ett par minuter. 22 3. Häll därefter på fiskbuljongen och grädden. Låt koka ihop i 6-7 minuter på medelstark värme. 4. vispa ut maizenaredning i den kokande såsen. Sänk vännen och låt sjuda tills du fått en fin gräddig såskonsistens. Smaksätt med salt och peppar. Skär tomaten i 4 delar, skär bort innanmätet och skär tomatköttet i fina tärningar. Rör ner 1 - 2 msk finhackad dill och tomattärningar precis före servering. 5. Koka upp en kastrull med lättsaltat vatten, lägg i laxbitarna, sänk värmen och sjud i ca 6 minuter. 6. Fräs den färska bladspenaten hastigt i en het stekpanna med 1 msk olivolja. Salta och peppra. Lägg upp laxen på tallrikar, toppa med spenaten och skeda över dillsåsen. Servera med kokt eller pressad potatis. Tips! Vill man lyxa till det lite extra kan man lägga på en liten klick löjrom. Eller fylla små färdiga krustader med löj- eller laxrom. Tillagning: 30-35 minuter Energi: * • Fett: * Fibrer: * FÖR ALLA? Innehåller inte gluten eller ägg. Mjölk ingår. Uteslut ev krustader vid glutenintolerans. DRYCKESTIPS: Torrt vitt vin: 2000 Les Fumées Blanches, Vin de Pays dOc, Frankrike (nr 22139, 64 kr). 1999 Filet Griiner Veltliner, Österrike (nr 5989, 66 kr) DUKNINGSTIPS: Enkelt vitt porslin lyfter fram maten tillsammans med låga smäckra glas. Rottingtabletter ger en rustik kontrast i både färg och känsla. Ett smart sätt att ta till vara en bukett som ledsnat lite är att knipsa av de fräschaste blommorna från stjälken och rada upp en och en i låga glas, skålar eller koppar. Eller köp bara några snittblommor och arrangera.
Buffé Sida 23
Buffé Sida 24
Buffé Sida 25
Buffé Sida 26
Buffé Sida 27
Buffé Sida 28
Buffé Sida 29
Buffé Sida 30
Buffé Sida 31
Buffé Sida 32
Buffé Sida 33
Buffé Sida 34
Buffé Sida 35
Buffé Sida 36
Buffé Sida 37
Buffé Sida 38
Buffé Sida 39
Buffé Sida 40