Buffé Sida 1
Buffé Sida 2
Buffé Sida 3
Buffé Sida 4
Buffé Sida 5
Buffé Sida 6
Buffé Sida 7
Buffé Sida 8
Buffé Sida 9
Buffé Sida 10
Buffé Sida 11
Buffé Sida 12
Buffé Sida 13
Buffé Sida 14
Buffé Sida 15
Buffé Sida 16
Buffé Sida 17
Buffé Sida 18
Buffé Sida 19
Buffé Sida 20
Buffé Sida 21
Buffé Sida 22
Buffé Sida 23
Buffé Sida 24
Buffé Sida 25 2-3 rödlökar 1 msk olivolja 2 tsk sa
lt, gärna gourmetsalt 2 krm svartpeppar 2 tsk rosmarin 1 avokado 200 g blandad sallad, gärna rucola DRESSING: 3 msk olivolja 1 msk pressad citronsaft 1/2 kryddmått saffran 1 vitlöksklyfta GÖR SÅ HÄR: 1. Sätt ugnen på 225°C. Tvätta potatisen. Kärna ur paprikorna och skär dem i stora bitar. Skala och skär löken i klyftor. 2. Lägg potatisen på ett oljat bakplåtspapper i en långpanna. Stek i mitten av ugnen ca 15 minuter. Lägg på paprikan och löken och stek i ytterligare 10 minuter. 3. Bryn kycklingen runt om i lite olja i en stekpanna. Lägg kycklingen bredvid grönsakerna och sänk värmen till 175°C. 4. Krydda alltsammans med salt, peppar och rosmarin och stek i ytterligare ca 10 minuter. 5. Dela, kärna ur och ta ur avokadon i bitar med en sked. Blanda ihop dressingen. 6. Lägg salladen på ett stort fat. Lägg på de ugnsstekta grönsakerna. Skär kycklingen i skivor och lägg på den. Lägg på avokadon. Häll över dressingen. FÖR ALLA? Ljummen kycklingsallad med saffransdressing innehåller inte gluten, mjölk eller ägg. DRYCKESTIPS: Sök efter ett torrt vitt vin med citrusfrisk syra. oekat eller med lätt fatton. Det finns mycket som passar, bl a chardonnay, sauvignon blanc, verdicchio, viognier (eller rosé). Prova 2000 Casal di Serra, Verdicchio, Italien (nr 12419, 76 kr), eller 2000 Kimmeridgien Bourgogne, Frankrike (nr 5521,89 kr). I
Buffé Sida 26
Buffé Sida 27
Buffé Sida 28
Buffé Sida 29
Buffé Sida 30
Buffé Sida 31
Buffé Sida 32
Buffé Sida 33
Buffé Sida 34
Buffé Sida 35
Buffé Sida 36
Buffé Sida 37
Buffé Sida 38
Buffé Sida 39
Buffé Sida 40