Buffé Sida 1
Buffé Sida 2
Buffé Sida 3
Buffé Sida 4
Buffé Sida 5
Buffé Sida 6
Buffé Sida 7
Buffé Sida 8
Buffé Sida 9
Buffé Sida 10
Buffé Sida 11
Buffé Sida 12
Buffé Sida 13
Buffé Sida 14
Buffé Sida 15
Buffé Sida 16
Buffé Sida 17
Buffé Sida 18
Buffé Sida 19
Buffé Sida 20
Buffé Sida 21
Buffé Sida 22
Buffé Sida 23 Njut av en klassisk gräddsås :ÖKE T
SKINKSTEK MED ANSJOVISSPETSAD GRÄDDSAS & SALTGURKA FÖR 4 PERSONER 1 skinkstek eller fläskbog, ca 800 g 1/2 gul lök 1 dl vitt matlagningsvin 2 dl kalvbuljong (konc fond + vatten) 2 dl vispgrädde 1 msk ketjap manis (söt sojasås) 1 - 2 msk ansjovisspad 1/2 dl finhackad persilja 2 msk ljus maizenaredning smör till stekning TILLBEHÖR: potatismos, saftade gurkor grönsaker, tex morötter, gröna bönor och sticklök GÖR SÅ HÄR: 1. Sätt ugnen på 175°C. 2. Salta och peppra steken generöst. Bryn den runt om i en het stekpanna med ca 2 msk smör. 3. Linda in steken i folie. Lägg den på ett ugnsfat och låt stå i ugnen i 50 minuter. Ta ut och låt vila i foliet i minst 10 minuter. 4. Skala och finhacka löken. Fräs den mjuk i en kastrull med 1 msk smör. Häll på vinet och låt småputtra ett par minuter. 5. Tillsätt kalvfond, soja och grädde. Låt koka ihop i 6-7 minuter på medelstark värme. 6. Vispa ner maizenaredningen i såsen. Sänk värmen och låt sjuda till lagom såskonsistens. Smaksätt med salt, peppar och ansjovisspad. Rör ner persiljan. 7. Ta ut steken från foliet. Hetta på nytt upp en stekpanna med smör och bryn steken på alla sidor så att du får en fin stekyta. Skär upp steken i tunna skivor och lägg upp på tallrik på en bädd av valfria grönsaker. Skeda över såsen. Servera med potatismos och saltgurka. Beredning: 20 minuter Ugnsstekning: 1 timme Energi: * • Fett: ** * Fibrer: * * FÖR ALLA? Innehåller inte gluten eller ägg. Kontrollera för säkerhets skull innehållet i den söta sojasåsen och byt ev den mot vanlig soja som inte innehåller gluten. Mjölk ingår. DRYCKESTIPS: Mörkt öl med beska eller rött vin: Nils Oscar Kalasöl, Sverige (nr 1310,15:50 kr/33 cl, 5,2 %), alt Nils Oscar Kalasjulöl, (nr 11534, 15:50 kr/33 cl, 5,2%) . 2000 Subsol Carmenére, Chile (nr 6524, 69 kr) DUKNINGSTIPS: Med en sådan klassisk maträtt är det kul att duka modernt för att få en tuffare känsla. Vi valde ett vitt porslin med en annorlunda trekantig form och enkla dricksglas till. De fungerar även utmärkt till vin.
Buffé Sida 24
Buffé Sida 25
Buffé Sida 26
Buffé Sida 27
Buffé Sida 28
Buffé Sida 29
Buffé Sida 30
Buffé Sida 31
Buffé Sida 32
Buffé Sida 33
Buffé Sida 34
Buffé Sida 35
Buffé Sida 36
Buffé Sida 37
Buffé Sida 38
Buffé Sida 39
Buffé Sida 40