Buffé Sida 1
Buffé Sida 2
Buffé Sida 3
Buffé Sida 4
Buffé Sida 5
Buffé Sida 6
Buffé Sida 7
Buffé Sida 8
Buffé Sida 9
Buffé Sida 10
Buffé Sida 11
Buffé Sida 12
Buffé Sida 13
Buffé Sida 14
Buffé Sida 15
Buffé Sida 16
Buffé Sida 17
Buffé Sida 18
Buffé Sida 19
Buffé Sida 20
Buffé Sida 21
Buffé Sida 22
Buffé Sida 23
Buffé Sida 24
Buffé Sida 25
Buffé Sida 26
Buffé Sida 27 LAXBURGARE MED FETADRESSING Ingen på
sk utan lax. Här serverar jag den hackad på rostat bröd i gott sällskap. FÖR 4 PERSONER 600 g skinn- och benfri laxfilé 1 tsk salt 1 krm svartpeppar rivet skal och pressad juice av 1/2 citron (ca 2 msk) 1 vitlöksklyfta 1 msk potatismjöl 100 g fetaost 2 dl matlagningsyoghurt 4 tomater smör 150 g färsk spenat, gärna babyspenat 4 skivor lantbröd 12 svarta oliver GÖR SÅ HÄR: 1. Finhacka laxen eller mixa den grovt. 2. Blanda laxen med salt, peppar, citronsaft och -skal, pressad vitlök och potatismosmjöl till en färs. Forma färsen till 4 stora biffar. 3. Mosa fetaosten. Blanda osten med yoghurten. Skiva tomaterna. 4. Stek laxburgarna i smör 2-3 minuter på varje sida. Ta upp dem och stek tomaterna. Salta och peppra. Fräs spenaten hastigt. 5. Rosta brödet och lägg på laxburgarna med ostdressingen, grönsakerna, oliver och citronklyftor. FÖR ALLA? Laxburgare med fetadressing innehåller inte ägg. Mjölk och gluten ingår. Ändra så här till glutenfritt: välj glutenfritt bröd eller lägg burgarna på en salladsbädd i stället för på bröd. DRYCKESTIPS: Här passar ett torrt vitt vin med bra syra, oekat eller lätt ekat, i första hand chardonnay och sauvignon blanc, t ex 2001 Montana Chardonnay, Nya Zeeland (nr 16365, 76 kr), eller 2001 Stoneleigh Sauvignon Blanc, Nya Zeeland (nr 6311,89 kr). FRYSTA BLABAR MED HET CITRON KO LÄSAS Frysta lingon med varm kolasås är en klassiker. Här har jag bytt färg och smak till blåa bär och citrongul sås. En smakupplevelse! FÖR 4 PERSONER 1 paket frysta blåbär, ca 200 g SÅS: 1 dl vispgrädde 1/2 dl mjölk 1/2 dl ljus sirap 1/2 dl strösocker strimlat skal av 1/2 citron lite vispad grädde att servera till GÖR SÅ HÄR: 1. Blanda grädde, mjölk, sirap och socker i en vid kastrull. 2. Låt det koka tills den tjocknar, ca 15 minuter. Rör i citronskalet. 3. Servera de frysta bären med den heta såsen och en klick grädde. FÖR ALLA? Frysta blåbär och het citronkolasås innehåller inte gluten eller ägg. Mjölk ingår.
Buffé Sida 28
Buffé Sida 29
Buffé Sida 30
Buffé Sida 31
Buffé Sida 32
Buffé Sida 33
Buffé Sida 34
Buffé Sida 35
Buffé Sida 36
Buffé Sida 37
Buffé Sida 38
Buffé Sida 39
Buffé Sida 40