ÅSASMAT NORSTEDS FÖRLAG redaktör: Åsa Frisk, asa.
frisk@ kollega.se Vattenmelon + fetaost = lyckat äktenskap. Något för melonälskaren Vattenmelon är en klassiker varma sommardagar. Tillsammans med fetaost blir det kanon. Här är ett recept ur kokboken Matiga sallader av Caroline Hofberg. Var med i vår tävling och vinn boken. Melonsallad med fetaost och svarta bönor (4 portioner) 1 burk svarta bönor, 400 g 1 rödlök 100–150 g sockerärter 3 msk pumpakärnor ½ dl olivolja Pressad saft av 1 lime 1 msk flytande honung Flingsalt Nymald peppar 1 liter tärnad vattenmelon 2 msk hackad färsk mynta 200 g fetaost 1. Skölj bönorna och låt dem rinna av. Skala och skiva löken. Strimla sockerärterna. 2. Rosta pumpakärnorna i en torr och het panna. 3. Blanda olja, limesaft, honung, salt och peppar i en stor skål. 4. Vänd ner bönor, lök, sockerärter, melon och mynta i dressing vid servering. 5. Lägg upp och strö över smulad ost och pumpakärnor. Tävla och vinn! Vilken melon gillar du? Mejla tavling@kollega.se senast den 31 juli så är du med i utlottningen av boken Matiga Sallader. 5-12 KOLLEGA 35