Loading...
Buffé 1
Buffé Sida 2
Buffé Sida 3
Buffé Sida 4
Buffé Sida 5
Buffé Sida 6
Buffé Sida 7
Buffé Sida 8
Buffé Sida 9
Buffé Sida 10
Buffé Sida 11 CHORIZO MED ROTFRUKTSSPETT Koka rödb
etor och jordärtskockor nästan klara; blir de för mjuka är de svåra att trä på spett. Doppa det grillade brödet i olivolja med smulad fetaost. FÖR 4 PERSONER 4 kryddstarka korvar, t ex chorizo (ca 500 g) 500 g färska rödbetor 300 g jordärtskockor 1 dl olivolja 100 g fetaost 4 stora skivor ljust surdegsbröd 1 påse blandad sallad (ca 150 g) GÖR SÅ HÄR: 1.Koka rödbetor och jordärtskockor knappt mjuka var för sig. Skala och skär dem ev i bitar så de passar på spetten. 2.Varva rödbetor och jordärtskockor på 4 grillspett eller blötlagda träspett. 3.Pensla rotfrukterna och korven med lite av oljan. Häll resten av oljan på 4 assietter och smula över osten. 4.Grilla spetten och korven över glöd eller i grillpanna 4–6 minuter och brödet bara någon minut. 5. Servera spetten med sallad och doppa brödet i ostoljan. FÖR ALLA? Gör glutenfri: välj glutenfritt specialbröd och kontrollera korven. Gör laktosfri: använd laktosfri salladsost eller annan ost lagrad mer än 3 månader. Kontrollera brödet och korven. Gör mjölkproteinfri: ersätt fetaost med tofu. Kontrollera brödet och korven. Gör äggfri: kontrollera brödet och korven. Grillsäsongen är här. Berit Paulsson bjuder på favoriter med ny twist. Eller vad sägs om spett med både gravad och färsk lax, flintastek på lamm och karré med grillade citroner? AV BERIT PAULSSON FOTO LARS PAULSSON Var sparsam med oljiga grillsåser i början av grillningen eftersom de lätt droppar ner på glöden och gör att det slår upp lågor. Det är bättre att pensla på smaksättarna mot slutet. BUFFÉ 5 • 2 01 1 11 Grilltips
Buffé Sida 12
Buffé Sida 13
Buffé Sida 14
Buffé Sida 15
Buffé Sida 16
Buffé Sida 17
Buffé Sida 18
Buffé Sida 19
Buffé Sida 20
Buffé Sida 21
Buffé Sida 22
Buffé Sida 23
Buffé Sida 24
Buffé Sida 25
Buffé Sida 26
Buffé Sida 27
Buffé Sida 28
Buffé Sida 29
Buffé Sida 30
Buffé Sida 31
Buffé Sida 32
Buffé Sida 33
Buffé Sida 34
Buffé Sida 35
Buffé Sida 36
Buffé Sida 37
Buffé Sida 38
Buffé Sida 39
Buffé Sida 40