Buffé 1
Buffé Sida 2
Buffé Sida 3
Buffé Sida 4
Buffé Sida 5
Buffé Sida 6
Buffé Sida 7
Buffé Sida 8
Buffé Sida 9
Buffé Sida 10
Buffé Sida 11
Buffé Sida 12
Buffé Sida 13
Buffé Sida 14
Buffé Sida 15
Buffé Sida 16
Buffé Sida 17
Buffé Sida 18
Buffé Sida 19
Buffé Sida 20
Buffé Sida 21
Buffé Sida 22
Buffé Sida 23
Buffé Sida 24
Buffé Sida 25
Buffé Sida 26
Buffé Sida 27
Buffé Sida 28
Buffé Sida 29
Buffé Sida 30
Buffé Sida 31
Buffé Sida 32
Buffé Sida 33
Buffé Sida 34
Buffé Sida 35
Buffé Sida 36
Buffé Sida 37
Buffé Sida 38
Buffé Sida 39 buffé ICA Kort: 033-47 47 90 ICA kun
dkontakt: 020-83 33 33 (helgfri mån–fre 9–15) Tel redaktionen: 08-728 23 00 Adress: Box 6630, 113 84 Stockholm Besök/Bud: Hälsingegatan 49 E-post: red.buffe@otw.se Chefredaktör: Tony Wallin tony.wallin@otw.se Ansvarig utgivare: Kenneth Bengtsson Redaktör: Lina Wallentinson, lina.wallentinson@otw.se Receptansvarig: Ellinor Jidenius, ellinor.jidenius@otw.se Formgivare: Lars Eriksson Red.assistent: Richard Hante Webbredaktör: Sophie Ekman Allergifrågor: Elisabeth Ekstrand Hemmingsson Korrektur: Peje Hasselqvist Film på ICA.se: Robert Kjessel Annonsfrågor: Pia Modin Björklund, pia.modin@ica.se 08-561 507 56 Redaktionsråd: Anna Hedström, Eva Junevad, Christina Karlsson, Harriet Tiderman-Säfwenberg, Marie Wass Produktion: OTW Communication, Forma Publishing Group (miljöcertifierat enligt ISO 14001) Repro: Done Tryck: Roto Smeets På www.ica.se/buffe hittar du information om rekvisita och matlagningsfilmer som visar de enklaste handgreppen. Där presenteras också vinnare i Buffés tävlingar. DÄRFÖR FÅR DU BUFFÉ! Som tack för att du hör till våra bästa kunder bjuder vi på inspiration kring vårt största glädjeämne – mat! Du får Buffé utan extra kostnad när du handlar för 1 200 kronor i månaden eller mer med ditt ICA Kort. Mer info på www.ICA.se Nästa nummer kommer 15 juni SOMMAR! Vi firar midsommar i Blekinge med sillunch, ljuvlig jordgubbstårta och grillat i skymningen. Sommarnumret är dessutom fulladdat med inspiration till sommarens matlagning. Gravad sötsur strömming. Jordgubbstårta med kolamousse. Midsommargrill. BUFFÉ 5 • 2 01 1 39 MARÄNGSVISS FÖR LAKRITSÄLSKARE Man blir aldrig för gammal för en riktigt god marängsviss, säger Lisa Lemke, som bjuder på en ljuvlig variant med rabarberkola och lakritsglass. Gillar man inte lakrits blir det minst lika gott med tigt om r- d vaniljglass och utan karamellkross. AV LISA LEMKE FOTO ÅSA DAHLGREN MARÄNGSVISS MED RABARBERKOLA Koktiden för rabarberkolan varierar beroende på vilken kastrull man väljer. I en vid kastrull går det fortare, i en liten tar det längre tid. FÖR 4 PERSONER 2 dl vispgrädde 12 turkiska pepparkarameller 250 g hallon ca 1/2 liter lakritsglass ca 75 g maränger RABARBERKOLA 200 g rabarber 1 1/2 dl vispgrädde 1 dl socker 1/2 dl ljus sirap GÖR SÅ HÄR: 1.Börja med rabarberkolan. Ansa och strimla rabarbern. Lägg den i en tjockbottnad, vid kastrull tillsammans med grädde, socker och sirap. Koka upp, sänk värmen och låt sjuda 15–20 minuter. Rör om då och då. 2.Vispa grädden fluffig. Krossa karamellerna. Varva hallon, glass, grädde, rabarberkola, maränger och turkisk peppar i en skål eller på fat. Njut genast. Receptet är hämtat från Lisa Lemkes bok »Till grillat« (Bonnier förlag). I nästa nummer av Buffé lottar vi ut 50 ex av boken. FOTO PER MAGNUS PERSSON
Buffé Sida 40