Loading...
Buffé 1
Buffé Sida 2
Buffé Sida 3
Buffé Sida 4
Buffé Sida 5
Buffé Sida 6
Buffé Sida 7
Buffé Sida 8
Buffé Sida 9
Buffé Sida 10
Buffé Sida 11
Buffé Sida 12
Buffé Sida 13
Buffé Sida 14
Buffé Sida 15 Lättgrillat LAXSPETT MED GRAVAD LAX
I stället för gravad lax kan man v a kallrökt. man välläljja FÖR 4 PERSONER 500 g skinn- och benfri laxfiiléxfillé 150 g gravad lax i bit 1 knippe salladslök olja att pensla med salt, svartpeppar SÅS 2 dl gräddfil 2 msk finriven pepparrot 2 msk hackad dill kokt färskpotatis till servering GÖR SÅ HÄR: ver ng ri 1.Skär den färska laxen i bitar ca 3 3 cm. Skär den gravade laxen i 1 cm tjocka och 3 cm långa skivor. r,, ca 3x3cm. 2.Krydda den färska laxen runt om med 1 tsk salt och 1 krm peppar. Varva den och den gravade laxen på 4 grillspett eller blötlagda träspett. 3.Rör ihop ingredienserna till såsen, krydda med 1 krm salt. 4.Pensla spetten med lite olja. Grilla dem runt om över glöd eller i grillpanna 4–6 minuter. Lägg samtidigt på den färska löken. Servera med såsen och kokt färskpotatis. FÖR ALLA? Fri från gluten och ägg. Gör laktosfri: använd laktosfri gräddfil. Gör mjölkproteinfri: byt gräddfil mot mjölkfritt, t ex Sour supreme. Värm tallrikarna så håller sig maten varm längre. Speciellt välkommet om man sitter ute och äter. »Varva gravad lax med färsk så blir det mer smak på spetten« BUFFÉ 5 • 2 01 1 15 Grilltips
Buffé Sida 16
Buffé Sida 17
Buffé Sida 18
Buffé Sida 19
Buffé Sida 20
Buffé Sida 21
Buffé Sida 22
Buffé Sida 23
Buffé Sida 24
Buffé Sida 25
Buffé Sida 26
Buffé Sida 27
Buffé Sida 28
Buffé Sida 29
Buffé Sida 30
Buffé Sida 31
Buffé Sida 32
Buffé Sida 33
Buffé Sida 34
Buffé Sida 35
Buffé Sida 36
Buffé Sida 37
Buffé Sida 38
Buffé Sida 39
Buffé Sida 40