Buffé 1
Buffé Sida 2
Buffé Sida 3
Buffé Sida 4
Buffé Sida 5
Buffé Sida 6
Buffé Sida 7
Buffé Sida 8
Buffé Sida 9
Buffé Sida 10
Buffé Sida 11
Buffé Sida 12
Buffé Sida 13 Lättgrillat TORSK MED LUFTTORKAD SKI
NKA OCH VITLÖKSSMÖR Skinkan ger inte bara smak, den får också fisken att hålla ihop bättre på grillen. FÖR 4 PERSONER 4 portionsbitar torsk (ca 600 g) MSC- eller Kravmärkt På ICA.SE/BUFFE kan du se grillfilmer på hur du lyckas med en extra saftig fläskkarré, hel kyckling, smarriga spett och en färgsprakande grönsakspaté. KYCKLING »TIKKA SIZLAR« I Indien steker man yoghurtmarinerad kyckling på järnplattor. Berit blandar kryddmix med olja i stället, penslar den grillade kycklingen och serverar yoghurten till. FÖR 4 PERSONER 600 g kycklinglårfilé 3 dl basmatiris 2 rödlökar 2 paprikor 2 + 1 msk chicken tikka spice mix 2 dl matyoghurt (10 %) 1 kruka koriander rapsolja salt, peppar GÖR SÅ HÄR: 1.Koka riset enligt anvisning på förpackningen. 2.Skala löken och kärna ur paprikorna. Dela lökarna i halvor och skär paprikorna i stora bitar. 3.Pensla grönsakerna och kycklingen med lite olja, krydda med 1 tsk salt och 2 krm peppar. 4.Blanda 2 msk olja med 2 msk av kryddmixen. 5. Grilla kycklingen över glöden eller i grillpanna 4–5 minuter per sida och grönsakerna 2–3 2 msk hackad timjan, gärna citrontimjan 4 skivor lufttorkad skinka (ca 50 g) 75 g smör 1 vitlöksklyfta 300–400 g färsk pasta 1 påse babyspenat (65 g) salt, svartpeppar GÖR SÅ HÄR: 1.Koka upp saltat vatten till pastan. 2.Krydda fisken runt om med 1/2 tsk salt (eller rimma enligt tips nedan), 1 krm peppar och timjanen. 3.Vira en skinkskiva runt varje fiskbit och fäst med en tandpetare. 4.Smält smöret. Skala och pressa i vitlöken. 5. Pensla fisken med lite av vitlökssmöret och grilla över glöd eller stek i grillpanna ca 3 minuter på varje sida. 6.Koka pastan enligt anvisning på förpackningen. Häll av och blanda med spenaten. 7.Servera fisken med resten av det varma vitlökssmöret och spenatpastan. FÖR ALLA? Gör glutenfri: välj glutenfri specialpasta. Gör laktosfri: byt smör mot laktosfritt matfett. Gör mjölkproteinfri: byt smör mot mjölkfritt matfett. Gör äg Gör äggfri: använd ägg ri pasta. änd äggfri pasta. minuter per sida. Pensla kryddblandningen över kycklingen mot slutet av grillningen. Skär ett snitt i kycklingen och kontrollera att klar köttsaft kommer ut. 6.Servera med yoghurt, plockade korianderblad, ris och gärna en god sallad till. Strö över resten av kryddmixen vid servering. FÖR ALLA? Fri från gluten och ägg men kontrollera kryddmixen. Gör laktosfri: använd laktosfri yoghurt och kontrollera kryddmixen. Gör mjölkproteinfri: byt yoghurt mot mjölkfritt alternativ, t ex Alpro soya yofu naturell och kontrollera kryddmixen. För en fin konsistens, lättrimma gärna fiskfiléer en halvtimme innan du grillar. Lägg filéerna i saltat vatten (2 msk salt till 1 liter vatten). Torka av dem före grillning. Salta inte fisken vid tillagning, eftersom den redan är salt. BUFFÉ 5 • 2 01 1 13 Grilltips
Buffé Sida 14
Buffé Sida 15
Buffé Sida 16
Buffé Sida 17
Buffé Sida 18
Buffé Sida 19
Buffé Sida 20
Buffé Sida 21
Buffé Sida 22
Buffé Sida 23
Buffé Sida 24
Buffé Sida 25
Buffé Sida 26
Buffé Sida 27
Buffé Sida 28
Buffé Sida 29
Buffé Sida 30
Buffé Sida 31
Buffé Sida 32
Buffé Sida 33
Buffé Sida 34
Buffé Sida 35
Buffé Sida 36
Buffé Sida 37
Buffé Sida 38
Buffé Sida 39
Buffé Sida 40