Buffé 1
Buffé Sida 2
Buffé Sida 3
Buffé Sida 4
Buffé Sida 5
Buffé Sida 6
Buffé Sida 7
Buffé Sida 8
Buffé Sida 9
Buffé Sida 10
Buffé Sida 11
Buffé Sida 12
Buffé Sida 13
Buffé Sida 14
Buffé Sida 15
Buffé Sida 16
Buffé Sida 17
Buffé Sida 18
Buffé Sida 19
Buffé Sida 20
Buffé Sida 21 Fredriks fina fiskar Trä pilgrimsmus
slorna på dubbla spett så är det lättare att vända dem. GRILLAD MAKRILL MED ROSTAD GREKISK SALLAD Grillad grekisk sallad! Grönsakerna får en oväntat fin smakhöjning av värmen. FÖR 4 PERSONER 4 färska makrillfiléer med skinn (à 150 g) 3–4 små rödlökar 4 tomater 1/2 gurka 200 g fetaost 2 dl kalamataoliver 1 kruka basilika olivolja salt, flingsalt, svartpeppar GÖR SÅ HÄR: 1.Skär rödlökarna i halvor, men behåll skalet. Halvera tomaterna. Skala, halvera på längden och kärna ur gurkan. Skär i långa, inte alltför tunna stavar. FÖR ALLA? Strömming med provensalsk potatis och rostat vitlökssmör. Fri från gluten och ägg. Gör laktosfri: byt smör mot llaktosfritt matfett. Gör mjölkproteinf Tänk på att fisk är känsligare än kött vid tillagning. Var inte rädd för »råheten«. Värmen ska gå igenom, men fisken får inte bli överkokt. sockergrillad lök. Fri från gluten. Gör laktosfri: byt smör mot laktosfritt matfett och använd laktosfri gräddfil. Gör mjölkproteinfri: byt smör mot mjölkfritt matfett och ersätt gräddfil med mjölkfritt, t ex Sour supreme. Gör äggfri: uteslut ägghalvorna. G s m G m m G fri: byt smör mot mjölkfritt matfett. Grillad torsk med potatissallad och Grillade pilgrimsmusslor med sparris och späda blad. Fri från gluten och ägg. Gör laktosfri: använd laktosfri crème fraiche. Gör mjölkproteinfri: byt crème fraiche mot mjölkfritt, t ex Sour supreme. Grillad makrill med rostad grekisk sallad. Fri från gluten och ägg. Gör laktosfri: använd laktosfri salladsost eller annan ost lagrad mer än 3 månader. Gör mjölkproteinfri: ersätt fetaost med tofu. 2.Grilla löken på låg värme under lock tills den är mjuk, ca 30 minuter. Lägg på tomat och gurka mot slutet så att de blir varma. 3.Lägg tomat och gurka i en skål och blanda med smulad fetaost och oliver. Riv ner basilikan. 4.Pensla makrillfiléerna med olja och krydda på båda sidor med 1 tsk salt och 1/2 tsk peppar. Grilla fisken ca 5 minuter på varje sida. 5. Lägg upp fetaostsalladen, lök och makrill på ett fat. Ringla över lite olja och strö över flingsalt. BUFFÉ 5 • 2 01 1 21 Grilltips
Buffé Sida 22
Buffé Sida 23
Buffé Sida 24
Buffé Sida 25
Buffé Sida 26
Buffé Sida 27
Buffé Sida 28
Buffé Sida 29
Buffé Sida 30
Buffé Sida 31
Buffé Sida 32
Buffé Sida 33
Buffé Sida 34
Buffé Sida 35
Buffé Sida 36
Buffé Sida 37
Buffé Sida 38
Buffé Sida 39
Buffé Sida 40