Buffé 1
Buffé Sida 2
Buffé Sida 3
Buffé Sida 4
Buffé Sida 5
Buffé Sida 6
Buffé Sida 7
Buffé Sida 8
Buffé Sida 9
Buffé Sida 10
Buffé Sida 11
Buffé Sida 12
Buffé Sida 13
Buffé Sida 14
Buffé Sida 15
Buffé Sida 16
Buffé Sida 17
Buffé Sida 18
Buffé Sida 19
Buffé Sida 20 GRILLADE PILGRIMSMUSSLOR MED SPARRIS
OCH SPÄDA BLAD Sparris och pilgrimsmusslor är en klockren sommarkombo. En finstämd crème med blad av citronverbena passar till. FÖR 4 PERSONER 12 pilgrimsmusslor (ca 400 g) 2 dl crème fraiche 1 msk honung 1 msk färskpressad citronjuice 2 msk finstrimlad citronverbena (alt citronmeliss eller körvel) 2 buntar grön sparris (à 250 g) 1 påse mâchesallad (65 g) olivolja salt, flingsalt, nymalen svartpeppar GÖR SÅ HÄR: 1.Trä pilgrimsmusslorna på dubbla, blötlagda träspett. 2.Blanda crème fraiche, honung, citronjuice, citronverbena och tillsätt 2 msk olivolja. Smaka av med 2 krm salt och 1 krm peppar. 3.Skär bort den nedre torra delen på sparrisen. Pensla med olja och krydda med 1/2 tsk salt. 4.Grilla runt om på medelvärme 4–5 minuter. Lägg upp sparris och sallad på ett fat. 5. Pensla pilgrimsmusslorna med olja. Grilla ca 1 minut på varje sida. Lägg spetten på salladen och klicka över dressingen. Strö lite flingsalt och svartpeppar över. GRILLAD TORSK MED POTATISSALLAD OCH SOCKERGRILLAD LÖK Lökens sötma kommer fram när sockret karamelliserar på grillen. Passa torsken noga och ta hellre av den lite för tidigt än för sent. FÖR 4 PERSONER 4 portionsbitar torsk, Kraveller MSC-märkt (à 130 g) 800 g färskpotatis (välskrubbad) 1 knippe dill 2 ägg 50 g smör 8 färska lökar (ca 800 g) 2 msk florsocker 8 ansjovisfiléer 2 dl gräddfil rumsvarmt smör att pensla torsken med a salt, peppar citronklyftor till garnering GÖR SÅ HÄR: 1.Koka potatisen mjuk i lättsalta vatten med dillstjälkar (spara vipporna). at 2.Koka äggen ca 6 minuter. Skala och halvera dem. 3.Hetta upp smöret i en liten kastrull. Dra från värmen när det börjar bli lätt brynt. Sila smöret genom ett kaffefilter. e 4.Halvera lökarna på längden och vänd i florsockret. Grilla lökarna mjuka på låg värme, ca 15 minuter. 5. Pensla torsken med smör 20 BUFFÉ 5 • 2 01 1 ala och krydda runt om med 1 tsk salt och 1 krm peppar. Grilla 3–4 minuter på varje sida. 6.Lägg upp potatis, ägghalvor, lök och ansjovis på ett fat eller tallrikar. Klicka över gräddfil och garnera med dillvippor och citronklyftor. Häll det brynta smöret över torsken. Fråga Fredrik om grillat. CHATTA PÅ ICA.SE/BUFFE Har du frågor om grill och sommarmat? Chatta med kände kocken Fredrik Eriksson. TISDAG 24 MAJ KL 15–16.
Buffé Sida 21
Buffé Sida 22
Buffé Sida 23
Buffé Sida 24
Buffé Sida 25
Buffé Sida 26
Buffé Sida 27
Buffé Sida 28
Buffé Sida 29
Buffé Sida 30
Buffé Sida 31
Buffé Sida 32
Buffé Sida 33
Buffé Sida 34
Buffé Sida 35
Buffé Sida 36
Buffé Sida 37
Buffé Sida 38
Buffé Sida 39
Buffé Sida 40