Buffé 1
Buffé Sida 2
Buffé Sida 3
Buffé Sida 4
Buffé Sida 5
Buffé Sida 6
Buffé Sida 7 H Han är en äkta »gnagare*«, allätare
och grillkille, och så är han genuint förtjust i kinamat – som serveras i Kina. – Jag är uppvuxen med bra mat hemma, från både mormor och mamma, och nu från min fru som är extremt duktig matlagare, säger Robert. Hans egen matlagning handlar mest om att sköta grillen. – Där är jag en Fredde (red anm: Johan Rheborg i Solsidan)! Alltså ska det vara rejäla doningar att laga på. Men när det grillas står oſt ast hamburgare och wraps på menyn. Chosefri mat som betyder eget plock och fi x. Men det händer att han lagar »vanlig« mat när Maria inte är hemma. – Grattis pappa, utbrast grabbarna (Oscar och Teddy) när jag lyckades med köttbullar och makaroner... Ett nyväckt intresse är bakning. Talangtävling • 1977 ställde han upp i en talangtävling på musikpuben Engelen i Gamla stan, Stockholm. Efter första spelningen fi ck han plats i kompbandet och spelade när de andra tävlande uppträdde. Sju år varade kompandet där. Nu vänder Robert åter till Engelen, där han kommer att ha jam-aftnar en gång per månad, och då blir det också Rhapsody-meny. Bland annat kan man då få smaka på rätterna som bjuds här. *) Gnagare kallas anhängare till AIK. – Jag har börjat baka bullar. Jag bjuder på det när vi är på turné, säger Robert med ett stolt leende. På topplistan över favoriträtter kommer frukosten mycket högt. – Det är lyxigt att beställa frukost på rummet när vi bor på hotell. Och det blir oſt a. Han tillbringar många dagar på turné. I början av karriären var det dock riktigt dåligt ställt med mathållningen. –1981 började jag resa runt som komp- hund – det var stressigt och extremt dålig mat. En gång fi ck jag betala med ett akut lasarettsbesök. För tio år sedan bestämde han sig för att satsa på turnématen. – Jag fi ck nog av snabbmaten. Sedan dess anlitar vi kockar som fi xar bra mat. Mat som ska passa alla, gi och vegetariskt, och så ska det alltid fi nnas rikligt med frukt. VISSTE DU DET HÄR OM ROBERT WELLS? Konsertpianist • I grund och botten är Robert en välskolad konsertpianist. Han var yngsta eleven dittills då han kom in på Musikhögskolans solistlinje. Även om han kanske är mest känd för sitt rockiga pianospel är det klassisk musik som han ägnat största delen av sin karriär åt. Men 14 år med Charlie Norman gav honom också mycket skolning, inte bara i boogie-woogie. Och Lill-Babs framhåller han gärna också som en viktig inspirationskälla. Kina • Efter 35 besök har han blivit väldigt stor i det stora landet Kina. Han har spelat inför en 80 000-hövdad publik, och han har varit värd för nyårsgalan som sänts över hela Kina och stora delar av övriga Asien. Robert skrev den offi ciella OS-låten 2008 och spelade den på Himmelska fridens torg. I slutet av maj ska han spela in Beijings offi ciella signaturmelodi »China Moon« – det sker bl a på Kinesiska muren, dit en fl ygel ska fraktas. Fritid • Mc-åkning tillhör fritidsintressena. För några år sedan körde han och en handfull kompisar hela Route 66 i USA. I år kan HD:n komma att bytas ut mot något ännu coolare... När tid ges är han en självklar besökare på AIK:s matcher, alltså en äkta »gnagare«. Och köper man Black Armys skiva kan man höra hans bidrag där. Familjetid är också viktig, bland annat tillbringas en hel del tid i fritidshusen i Falkenberg och Florida. COUSCOUSSALLAD En matig och god sallad som fint kompletterar burgare och wraps. FÖR 4–6 PERSONER 4 dl couscous 3 msk konc kycklingfond 1/3 purjolök (den ljusa delen) 1 ask körsbärstomater (250 g) 1 1/2 dl soltorkade tomater 1/2 dl färskpressad citronjuice 1 dl hackad bladpersilja 3 krm chiliflakes 1 påse babyspenat (65 g) 150 g fetaost 50 g parmesan salt, olivolja ev finstrimlade citronskal GÖR SÅ HÄR: 1.Tillaga couscousen med kycklingfonden enligt anvisning på förpackningen. 2.Ansa och skär purjolöken i strimlor. Dela körsbärstomaterna. Skär de soltorkade tomaterna i strimlor. 3.Blanda couscousen med 3 msk olivolja, citronjuice, purjolök, persilja, tomater och soltorkade tomater. 4.Krydda med chiliflakes och 1 tsk salt. Vänd försiktigt ner spenatbladen. 5. Lägg upp couscoussalladen på ett stort fat. Smula över fetaosten. Hyvla över parmesanen. Ringla gärna över lite olivolja och strö ev över citronskalsstrimlor. BUFFÉ 5 • 2 01 1 7 Maria Wells älskar att laga mat och står gärna vid grillen, men måste hon så delar hon den snällt med Robert.
Buffé Sida 8
Buffé Sida 9
Buffé Sida 10
Buffé Sida 11
Buffé Sida 12
Buffé Sida 13
Buffé Sida 14
Buffé Sida 15
Buffé Sida 16
Buffé Sida 17
Buffé Sida 18
Buffé Sida 19
Buffé Sida 20
Buffé Sida 21
Buffé Sida 22
Buffé Sida 23
Buffé Sida 24
Buffé Sida 25
Buffé Sida 26
Buffé Sida 27
Buffé Sida 28
Buffé Sida 29
Buffé Sida 30
Buffé Sida 31
Buffé Sida 32
Buffé Sida 33
Buffé Sida 34
Buffé Sida 35
Buffé Sida 36
Buffé Sida 37
Buffé Sida 38
Buffé Sida 39
Buffé Sida 40